Za zdravlje je važno piti dovoljno vode svakoga dana

Voda je izvor života i vitalnosti, a čini oko 60% organizma odraslog čovjeka i čak 70% dječjeg. Voda nas pokreće i osigurava normalno odvijanje svih procesa u tijelu te održava njegovu temperaturu. Prema Europskoj agenciji za sigurnost hrane, odgovarajući ukupni unos vode za odrasle osobe iznosi 2 litre dnevno za žene te 2,5 litre za muškarce. Naravno, to se mijenja sukladno specifičnim individualnim potrebama, kao što su trudnoća i dojenje te količini tjelesne aktivnosti i temperaturi okoline. Više temperature okoline i povećana tjelesna aktivnost povećavaju potrebu tijela za vodom. Ona je neophodna za život, pokreće i održava tjelesne funkcije, hidrira i čisti izvana i iznutra te doprinosi ravnoteži uma i tijela. Ipak, često ljeti i tijekom vrućih mjeseci zaboravljamo na važnost njene konzumacije.

Upravo tada, kada nam je voda najpotrebnija za normalno funkcioniranje organizma, Jana Summer alarm nas podsjeća da ju pijemo u dovoljnoj količini.

Naime, svaki puta kada dnevna temperatura pređe 30 stupnjeva Celzija, automatski se aktivira Janin ljetni alarm koji će na digitalnim platformama u većim gradovima, ali i na portalima, upozoravati da je vrijeme za konzumaciju Jane. Jana Summer alarm podsjeća na važnost hidracije, ali i educira o važnosti pijenja vode svaki dan, posebice za vrijeme visokih temperatura.

Sigurno ne biste sate i sate na suncu proveli bez kvalitetnog zaštitnog faktora, zašto onda prođu sati prije no što popijete gutljaj vode? Jana je uvijek pri ruci, stane u svaku torbu, prikladna je za sve uzraste, a tijelu daje vodu potrebnu za normalno funkcioniranje.

Uživajte u bezbrižnom ljetu uz Janu!