Simple Minds na stadionu Šalata

Grupa Simple Minds donosi 13. srpnja na stadion Šalata svoju veliku svjetsku turneju “40 Years Of Hits”. Šest godina nakon što su rasprodali Malu dvoranu Doma sportova škotski rock velikani vraćaju se u Zagreb obilježiti četiri desetljeća rada koncertom koji će sadržavati apsolutno sve najvažnije pjesme iz prebogatog opusa.

“Svirat ćemo dva seta” – objašnjava frontman Jim Kerr. “Turneja mora biti posebna, pa smo se jako dobro osmislili. Čut ćete sve klasike i sve velike pjesme, a za hard core fanove izvest ćemo stvari koje nismo baš najduže svirali”. Proslavu 40 godina rada Simple Minds će provesti u znaku ogromne svjetske turneje čiji europski dio je upravo otkriven. Uključivat će više od 53 arena i open air koncerata u 16 zemalja, a kulminacija se očekuje na nastupima u SSE Hydru u Glasgowu te, što se ovdašnje publike tiče, na zagrebačkoj Šalati što će biti jedini datum koji je bend posvetio našoj regiji.

Kao uvod u obljetničku akciju grupa je objavila čak dva izdanja – koncertni album “Live In The City Of Angels” i kompilaciju “40: The Best Of 1979 – 2019”. Live izdanje snimano je na dugačkoj sjevernoameričkoj turneji, dok je kolekcija hitova dosad najdetaljniji i najiscrpniji pregled fascinantne karijere jednog od najvećih otočkih bendova i uključuje 40 pjesama, od megahitova “Don’t You (Forget About Me)”, “Alive & Kicking”, “Belfast Child”, “Mandela Day”, “Promised You A Miracle”, “Glittering Prize”, “Waterfront”, “Sanctify Yourself”, “New Gold Dream (81, 82, 83, 84)”, “War Babies” do nove pjesme, obrade King Creosoteove “For One Night Only”. Sve njih uživo će čuti i naša publika 13. srpnja na omiljenom stadionu Šalata.

“Simple Minds su danas drugačiji” – ističu osnivači i aktivni članovi Jim Kerr i Charlie Burchill. “Nismo promijenili postavu da bi bili cool već zato što je super imati u bendu odlične glazbenike.” Potvrdu da im izuzetno od ruke ide jednostavan plan benda (“Mi skladamo, snimamo i sviramo uživo”) kritike su koje su pratile i posljednji studijski album, “Walk Between Worlds” objavljen 2018. godine.

Ulaznice u prodaju kreću u petak 7. veljače po early bird cijeni od 220 kn.Ta cijena ostat će aktualna do 1. ožujka, nakon čega se penje na 240 kn. Ako ih ostane, na dan koncerta ulaznice će iznositi 270 kn. U ponudi su i VIP ulaznice za tribinu po trajnoj cijeni od 390 kn.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), Dancing Bear CD Shop (Gundulićeva 7), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr.

Simple Minds – “For One Night Only”