Počinje drugo izdanje projekta koji okuplja najveća imena hrvatske gastronomije

Nakon uspješnog prvog izdanja, Aminess hoteli i kampovi pokreću drugu sezonu projekta „Aminess Gourmet Lab“ pod vodstvom chefa Davida Skoke čiji je cilj educiranje mladih kuhara, konobara, barmena i ostalih članova Aminess gourmet tima. Tako će se restoran Loop u novigradskom Aminess Maravea Camping Resortu tijekom veljače pretvoriti u gastronomsko-edukativno središte koje će okupiti petnaest stručnjaka iz različitih ugostiteljskih područja.

Gourmet scena u Hrvatskoj raste i razvija se iz godine u godinu pa našim djelatnicima želimo omogućiti suradnju s najvećim stručnjacima u području ugostiteljstva kako bi bili najbolji u svome poslu. Osobnim razvitkom te podizanjem razine usluge može se doći do zavidne razine profesionalnosti u ugostiteljstvu i turizmu, a projekt Aminess Gourmet Lab omogućuje im upravo to“, izjavio je Damir Čekić, direktor hrane i pića Aminess hotela i kampova.

I drugo izdanje ovog jedinstvenog projekta vodit će renomirani chef David Skoko.

Veliko je zadovoljstvo s Aminessom iz godine u godinu graditi priču o vrhunskoj gastronomiji u Istri. Dugogodišnju suradnju nastavljamo još jednim izdanjem Aminess Gourmet Laba kojim ističemo važnost specijaliziranih edukacija kako bi se poboljšala kvaliteta usluge i upotpunio doživljaj boravka u hotelima. Osnovni cilj je prijenos znanja, vještina i ljubavi prema kuhanju s naglaskom na sezonalnost i lokalne namirnice“, zaključio je chef David Skoko.

Program edukacija u sklopu projekta uključuje različite teme – od tečaja sommeliera, craft pive i koktela, preko radionice pripreme plave ribe i sushija, do vještina vođenja i unapređenja prodaje.

Podizanje razine usluga u turizmu kroz edukacije vodećih stručnjaka

Kulinarsko umijeće pripremanja plave ribe demonstrirat će chef Skoko, dok će radionicu rižota i tjestenina voditi jedan od najboljih istarskih chefova Robert Perić. Osnivač kultne pizzerije O’Hara Marin Vanjak svoje dugogodišnje iskustvo spajanja tijesta i kvalitetnih namirnica objedinit će na radionici izrade pizze, dok će vlasnik konzultantske tvrtke Oblizeki Marijo Čepek održati dvije radionice – jednu s naglaskom na meso te na temu pansionske kuhinje. Specijalist za sushi i japanske specijalitete chef Vid Nikolić održat će radionicu pripremanja sushija, dok će Hrvoje Zirojević iz restorana Laganini učiti pripremu hladnih predjela, a tečaj slastičarstva održat će Marko Stojević iz tvrtke Higis.

U organizaciji Hrvatskog sommelierskog kluba polaznici će učiti o sommelierstvu, dok će jedan od pionira hrvatske koktel scene Marin Nekić preliti svoje znanje na tečaju za barmene. Praktična znanja prenijet će i koktel majstor Vedran Gulin na tečaju craft koktela, dok je barista Josip Novačić zadužen za razne tople i hladne napitke koje će pripremati u sklopu tečaja kuhanja kave. Uz to, poznati regionalni sommelier Zvonimir Pelko održat će radionicu na temu craft piva.

Organizirane su i specijalizirane radionice pa će tako Tihomir Kramarić iz Aminessa iz prve ruke polaznike educirati o VIP posluživanju, a jedan od prvih sake sommeliera u Europi, Suwi Zlatić, održat će predavanje o unaprjeđenju prodaje.

Agencija 404