Uručenjem donacije udruzi Dora proslavljen veliki uspjeh

Velika akcija pomoći udruzi Dora pod nazivom „Zajedno s vama pomažemo obiteljima kojima je to potrebno“ uspješno je obilježena uručenjem donacije u prostorima udruge. Nakon što je povodom International Day of Charity, 05. rujna predstavljena akcija čiji su inicijatori tvrtke Henkel i Konzum, sjajan odaziv rezultirao je uručenjem čak 2650 Schauma proizvoda. Naime, za sve kupce koji su u Konzum trgovinama kupili dva Schauma proizvoda u razdoblju od 1. do 30 . rujna, Schauma je donirala jedan udruzi Dora.

Na ovaj način prikupljeni su proizvodi koje će udruga donirati obiteljima slabijeg imovinskog stanja kojima je podrška potrebna i kojima će razveseliti ove predblagdanske dane. Zajedničkim snagama, inicijatori su pokrenuli akciju i poslali apel svima koji su u mogućnosti da na svoj način pomognu onima kojima je pomoć potrebna. Podizanje svijesti uz humanitarnu poruku, dio je napora koje inicijatori svakodnevno ulažu u stvaranje uvjeta, koji će omogućiti sretnije odrastanje i kvalitetnije uvjete za život obiteljima kojima je to potrebno. „Jako smo sretni uspjehom ove akcije i podrškom koju su nam kupci pružili. Veseli nas kad vidimo da zajedničkim naporima postižemo ovako sjajne rezultate. Hvala i našem partneru Konzumu na potpori. Nadamo se da će naši proizvodi doći u pravi trenutak obiteljima kojima je svaki vid podrške dobrodošao“, kazao je povodom uručenja donacije Ivan Mrazović, senior key account manager u Henkelu. U odličnoj atmosferi, predstavnici Henkela i Konzuma posjetili su udrugu Dora i sa zanimanjem poslušali njihove planove i ideje. „DORA se od srca iskreno zahvaljuje Henkelu i Konzumu na njihovom uspješno organiziranom projektu i svim građanima koji su sudjelovali u akciji. U ovo predbožićno vrijeme darivanja, ova će donacija posebno obradovati naše štićenike i njihove obitelji,“ kazala je Jadranka Granić, predsjednica humanitarne udruge Dora.

Udruga inače skrbi o brojnim socijalno ugroženim obiteljima te posebno pomaže djeci i mladima da uspješno završe svoje školovanje i poboljšaju svoj životni standard za bezbrižnije odrastanje i lakšu integraciju sa svojim vršnjacima. “Izuzetno mi je drago što smo u suradnji s našim partnerom Henkelom u još jednoj zajedničkoj humanitarnoj akciju pomogli obiteljima slabijeg imovinskog stanja te ih tako razveselili u ove predblagdanske dane. Veliko hvala ide našim vjernim kupcima koji su nas i ovaj put, kao i u svim dosadašnjim humanitarnim akcijama, spremno podržali. Svakako ćemo i u budućnosti nastaviti brinuti o najugroženijima u hrvatskom društvu, s posebnim naglaskom na djecu kao našu budućnost,” izjavio je Ivan Širanović, voditelj Odjela komunikacija Konzuma.

Humanitarna djelatnost udruge Dora počiva na velikom trudu brojnih volontera i članova udruge čiji je osnovni cilj pomoć mladima, nemoćnima i svima koji su u potrebi. Osim što pomaže socijalno ugroženima, humanitarna udruga Dora brine i o djeci i mladima bez roditeljske skrbi, te svojim programima nastoji osigurati sredstva za njihovo školovanje. U svom radu vode se osnovnom mišlju kako se samo u okrilju obitelji razvija sretno i zadovoljno dijete spremno preuzeti odgovornosti i vlastite životne uloge.