Početak jeseni u Novigradu obilježit će Wine&Walk by the sea

Atraktivna ponuda istarskih vina, duga šetnja uz more i ukusni zalogaji obilježit će i treće izdanje manifestacije Wine&Walk by the sea koja će se u subotu, 28. rujna održati u Novigradu. Ljubitelji vina i dobre hrane će u početku jeseni s čašom u ruci tijekom 10 kilometara duge šetnje uživati kroz Novigrad i okolicu.

Vrhunska ponuda istarskih vina i autohtonih gastronomskih delicija, jedinstvena šetnja kroz starogradsku jezgru Novigrada, uz more, maslinike i vinograde te uvijek odlična atmosfera glavni su sastojci Wine & Walka by the sea. Ovaj vinski pohod svake godine privlači sve više posjetitelja te nas to motivira da iz godine u godinu sve više napora ulažemo u dodatne sadržaje kako bismo nadmašili očekivanja. Vjerujem da ćemo i ove godine iznenaditi sve posjetitelje”, izjavila je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova.

Početak programa predviđen je u jutarnjim satima s novigradske rive Porporele gdje će se sudionici prijavljivati. Svi će dobiti degustacijsku čašu i bonove, mapu staze te sve upute koje će im pomoći na vinskoj stazi. Pustolovina započinje šetnjom rivom i starom lučicom Mandrač, u samoj povijesnoj jezgri grada gdje sudionike očekuje prva točka. Nakon degustacije, šetači će nastaviti stazom koja prolazi dijelom uz morsku obalu, a zatim ulazi u zaleđe Novigrada kroz vinograde i maslinike. Sudionike na putu očekuje ukupno sedam točaka gdje će moći uživati u eno-gastro ponudi sjeverozapadne Istre, upoznati vinare i poznate chefove te doživjeti brojna iznenađenja.

Svoju ponudu vina predstavit će vinarije Pervino, Moreno Ivančić, Stancija Fava, Demark, Leonardo Palčić, Ghira i Novacco, dok će ukusna istarska jela od ribe i mesa pripremiti Plegius catering, restoran Navigare, Konobe Nino, restoran Half 8, taverna Sergio i restoran Kod Marice, dok će se za slatki zalogaj pobrinuti pekara Ošo.

Povratak u Novigrad predviđen je u kasnim poslijepodnevnim satima, a cilj manifestacije nalazi se u starogradskoj jezgri. Ovdje sudionike očekuje nastavak slavlja uz izvrsnu glazbu i nastup Goran Griff Banda, ukusne zalogaje i lokalno vino te sajam autohtonih poljoprivrednih proizvoda i suvenira na kojem će moći uživati u bogatstvima Istre.

Kotizacije za manifestaciju moguće je kupiti već danas na službenoj stranici, a upravo tamo mogu se saznati i detalji o programu i organizaciji.