HTC VIVE Cosmos predstavljen u Hrvatskoj

Danas je u Zagrebu hrvatskim medijima premijerno predstavljen novi uređaj HTC VIVE Cosmos, najnoviji vrhunski sustav virtualne stvarnosti (VR) koji se temelji na osobnom računalu, a odlikuje ga nova razina dostupnosti i jednostavnosti uporabe.

Cosmos će biti dostupan u Hrvatskoj od 3. listopada kod ovlaštenog HTC partnera Links po cijeni od 6.799 kuna. Sve prednarudžbe koje pristignu do 2. listopada uključuju i kod za preuzimanje pretplate na Viveport Infinity trajanja 12 mjeseci, odnosno neograničen pristup stotinama izvrsno ocijenjenih aplikacija, igara i videozapisa iz područja virtualne stvarnosti (npr. Fisherman’s Tale, Fujii i Ninja Legends) te premium videozapisima top brandova (GoPro, Discovery Channel i Animal Planet). Viveport Infinity će s vremenom dodavati nove naslove.

HTC VIVE Cosmos najbolji je doživljaj virtualne stvarnosti dostupan u svijetu i iznimno nas veseli što ga, paralelno s ostatkom Europe, možemo predstaviti i u Hrvatskoj, odnosno omogućiti korisničko iskustvo iz prve ruke. Virtualna stvarnost područje je koje još uvijek pruža niz novih mogućnosti te smo ponosni što, razvojem sve naprednijih tehnologija i rješenja, HTC VIVE predvodi novu revoluciju igara i poslovanja čime uspješno zadovoljavamo kriterije i očekivanja sve zahtjevnijih potrošača“, istaknula je Petra Razić, direktorica Prodaje za centralnu i istočnu Europu.

Marko Savković, direktor Proizvoda za centralnu i istočnu Europu predstavio je novi HTC Vive uređaj te istaknuo njegove prednosti: „Prvi VIVE VR uređaj predstavili smo svijetu prije tri godine i u tom smo periodu samu tehnologiju i korisničko iskustvo vrhunske virtualne stvarnosti doveli do savršenstva u obliku Cosmosa, našeg dosad najsvestranijeg naglavnog sustava. Njegov novi sustav praćenja omogućuje nikad brži ulazak u VR, zahvaljujući šest senzora kamere za široko i točno praćenje. Kombinirana razlučivost piksela od 2880 x 1700 predstavlja povećanje od 88 % u odnosu na prvi Vive i donosi kristalno jasan tekst i grafiku. Nove LCD ploče smanjuju udaljenost između piksela i zajedno sa stvarnim RGB zaslonima smanjuju efekt rastera. Zbog jedinstvenog preklopnog dizajna, prebacivanje između stvarnosti i virtualne stvarnosti moguće je za samo nekoliko sekundi, bez prekida putovanja u virtualnoj stvarnosti.“

Vrhunska ergonomija i udobnost omogućuju dulja iskustva u virtualnoj stvarnosti, a integrirane slušalice pružaju imerzivni zvuk. Cosmos također ima potpuno redizajnirane upravljače koji povećavaju funkcionalnost unutar virtualne stvarnosti i pružaju dodatnu udobnost tijekom dugih igračkih sesija. Uz to, Cosmos je kompatibilan s bežičnim adapterom Vive što korisnicima omogućuje posve slobodno kretanje u virtualnoj stvarnosti, bez dosadnih i ograničavajućih kablova.

Pored svih nabrojanih prednosti i naprednih mogućnosti, Vive Cosmos prvi je naglavni sustav koji nudi Vive Reality System, redizajnirano softversko iskustvo za Vive, potpuno novu filozofiju dizajna za VR koja pruža proširenje stvarnog života i omogućuje da se VR ne doživljava kao puko pokretanje aplikacija, nego kao prelazak između svjetova. Cosmos ima redizajnirano korisničko sučelje naziva Lens, koje omogućuje jednostavnu navigaciju aplikacijama XR i Viveport Infinity te nov, dinamički početni prostor pod nazivom Origin. Prostor Origin početna je točka za aplikacije virtualne stvarnosti i interaktivna iskustva koja će se samo razvijati tijekom vremena.

Za više informacija posjetite https://www.vive.com/cosmos/.