Huawei lansirao P smart Z telefon

Huawei je lansirao P Smart Z pametni telefon, uređaj koji na tržište mobilne industrije donosi neke od najmodernijih trendova poput zaslona od ruba do ruba i pop-up kameru. Uređaj je osmišljen i dizajniran upravo za mlađu publiku, prvenstveno studente i mlade intelektualce.

Huawei P smart Z opremljen je visokoučinkovitim Kirin 710F čipsetom i inteligentnim operativnim sustavom EMUI 9. Tako primjerice ovaj uređaj podržava AI (artificial intelligence) fotografiju, a zbog umjetne inteligencije omogućen je iznimno dug vijek trajanja baterije. Tu je i visoka razlučivost zaslona, moćno grafičko sučelje i nezamjenjiv estetski dizajn.

Huawei P smart Z pametni telefon savršen je primjer napredne tehnologije, revolucionarnog dizajna i pristupačne cijene.

6.59-inčni FullView zaslon
Huaweijev cilj bio je stvoriti mobitel s potpunim zaslonom od ruba do ruba, te su uz P smart Z napravili odvažan skok u nepoznato – realizirajući zaslon bez rupa ili ureza.

Premještanjem selfie kamere s prednje strane u pop-up kameru omogućeno je da čisti ekran Huaweija P smart Z zauzme nevjerojatnih 91 % prednje strane telefona. Takva inovacija itekako je važna za gaming, ali i gledanje multimedijskih sadržaja na uređaju budući da će korisnici zahvaljujući velikom i besprijekorno čistom zaslonu potpuno zaranjati u sliku u koju gledaju.

S Full HD+ rezolucijom od 2340 X 1080, Huawei P smart Z zaslon prenosi korisniku i najsitnije detalje, dok široka paleta boja od 85 % proizvodi bogatu i živopisnu cjelinu.

Također, zaslon na ovom uređaju opremljen je suvremenim načinima za udobnost očiju, a koji filtrira štetno plavo svjetlo kako bi se spriječilo naprezanje očiju i umor. Ova funkcija prošla je rigorozna testiranja za foto-biološku sigurnost, a TÜV Rheinland je potvrdio njezinu učinkovitost.

Pop-up kamera koja radi besprijekorno
Selfie kamera više se ne nalazi na prednjoj strani uređaja već je “skrivena” u gornjem dijelu telefona. Kada se kamera aktivira, ona se automatski pojavljuje i iskače iznad zaslona. Ovaj futuristički dizajn elegantno se uklapa i u sami high-tech izgled mobitela.

Spomenutoj pop-up kameri potrebna je svega sekunda da se pojavi ili povuče, što znači da je riječ o zbilja funkcionalno razvijenom alatu. Huawei je proveo temeljito testiranje pop-up kamere kako bi osigurao da prednja leća nesmetano i glatko klizi i nakon dužeg perioda korištenja ovog pametnog telefona. Testovi potvrđuju da pop-up objektiv može izdržati opterećenje od čak 100.000 ponavljanja bez straha od oštećenja ili kvara.

Također, Huawei je ovu kameru obogatio i inteligentnom funkcijom zaštite od pada, a koja automatski detektira kada je telefon u slobodnom padu i zatim uvlači objektiv u najvećoj mogućoj mjeri čime se umanjuje mogućnost puknuća pop-up kamere.

Kamera pogonjene umjetnom inteligencijom
Selfie kamera Huaweija P smart Z, naravno, podržava umjetnu inteligenciju za automatsko prepoznavanje osam uobičajenih kadrova. Kamera ima 16MP i otvor blende F/2.0 koji besprijekorno podešavaju osvjetljenje i pozadinu u portretnim snimkama. Također, prednja kamera posjeduje poboljšanu AI tehnologiju kad je riječ o pozadinskom osvjetljenju, algoritam uljepšavanja lica te 3D portretne svjetlosne efekte.

Što se pak tiče stražnje strane, Huawei P smart Z dolazi s dvostrukom 16 MP + 2 MP kamerom. Glavna kamera od 16 MP sadrži 6P dizajn koji snima više fotona, povećavajući pritom jasnoću i kontrast. Otvor blende primarne kamere je F / 1.8, što omogućuje brže fokusiranje i učinkovitije upravljanje šumom. Osim toga, 2 MP senzor pomaže primarnoj kameri u stvaranju realistične dubinske oštrine na fotografiji.

Snažan, učinkovit i pouzdan
Huawei P smart Z opremljen je 12 nm Kirin 710F čipsetom koji omogućuje visoke performanse i maksimalnu energetsku učinkovitost. Baterija velikog kapaciteta od 4000 mAh u suradnji s umjetnom inteligencijom i Kirin 710F čipsetom pruža optimalnu učinkovitost i dugotrajan vijek dostojan telefona s ovako moćnim performansama.

Treba istaknuti i činjenicu kako operativni sustav EMUI 9 sadrži najnovije F2FS 2.0 i EROFS tehnologije koje čiste predmemoriju i fragmente iz sustava, povećavajući raspoloživi prostor i održavajući telefon u radu dulje vrijeme bez ikakvih poteškoća.

Huawei P smart Z uređaj dostupan je u Midnight Black, Sapphire Blue i Emerald Green bojama kod operatera i u slobodnoj prodaji po preporučenoj prodajnoj cijeni od 2199 HRK.