Softball klub Princ dovodi cijelu Europu na Jarun

Ljeto na Jarunu bit će posebno uzbudljivo jer će ovaj zagrebački hot spot od 29. srpnja do 3. kolovoza biti mjesto susreta 13 europskih zemalja. Povod je i više nego atraktivan, a riječ je o softball Europskom ženskom kadetskom prvenstvu za djevojke do 16 godina na kojem će odmjeriti snage više od 250 natjecateljica iz Hrvatske, Belgije, Mađarske, Češke, Francuske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Poljske, Rusije, Slovačke, Turske i Ukrajine.
Ovaj važan događaj za domaći sport u Zagreb dovodi višestruko nagrađivani Softball klub Princ uz podršku Europske softball federacije.

Princ je pravi rekorder u softballu jer već dvadeset godina nosi titulu prvaka Hrvatske, a čak su 18 puta bili osvajači Hrvatskog kupa i 13 zagrebačkih prvenstava. Veliki uspjeh su ostvarili i na europskom nivou osvojivši drugo mjesto na Europskom kupu za djecu do 13 godina pa je organizacija ovakvog velikog sportskog događaja u sigurnim rukama.
Hrvatska reprezentacija pod vodstvom izbornice Petre Čizmić Pokrajac, predstavit će se igračkim umijećem 15 igračica koje će nastupiti već prvog dana Prvenstva.
Prvenstvo organiziramo kako bi naši članovi mogli naučiti više o igri i steći iskustvo igranja na ovakvom natjecanju, te stvoriti nova prijateljstva s djecom iz cijele Europe“, poručuje Magdalena Dropulić iz Softball kluba Princ.

Softball je prava poslastica u svijetu sporta. Osnovni cilj igre momčadi u napadu je udariti bačenu lopticu na način da prije nego li protivnička obrana lopticu uhvati igrači napada osvoje neku od četiri označene baze. Softball je podvarijanta baseballa koja se igra na manjem terenu i s nešto većom lopticom, te je primjerenija natjecanjima žena i mlađih dobnih kategorija od standardnog baseballa. Softball za žene je standardni sport na Olimpijskim igrama od Igara u Atlanti 1996. godine pa možda neke od djevojaka s ovog Prvenstva vidimo i na sljedećim Olimpijskim igrama.

Prvenstvo je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, a održava se uz potporu 25 europskih delegata i 30 volontera koji su zaduženi za pravi spektakl na Jarunu uz druženje, sport i zabavu europskih razmjera.