Picasso, Chagall i Miró Stižu u Aman Sveti Stefan

Nekolicina je svjetskih odredišta koja pružaju doživljaj, romantiku klasike i živopisnu povijest poput resorta Aman Sveti Stefan. Ovaj dragulj jadranske obale, predstavljen 2010. godine nakon višegodišnje mukotrpne obnove, proslavit će ovog ljeta kulminaciju svoje epske renovacije umjetničkom izložbom originalnih djela Picassa, Chagalla i Miróa.

Izložba “Les Ateliers: Picasso, Chagall, Miró” po prvi put okuplja litografije triju spomenutih modernih i nadrealističkih umjetnika na jednom mjestu. Izložba, između ostalog, uključuje intrigantne radove “Deux Femmes” Picassa, Chagallove “Les Amoureux” i zagonetnu seriju “Le Lezard aux Plumes d’Or” koju potpisuje Miró.

Umjetnička djela, njih 60, bit će izložena od 11. srpnja do 8. rujna, upotpunjujući atmosferu ove izvanredne destinacije. Djela će biti izložena u Vili Miločer na kopnu, u Pasticceriji i Cigar Roomu na otočkoj Piazzi te u elegantnom talijanskom restoranu Arva na otoku Sveti Stefan, dostupna isključivo gostima resorta.

Petros Stathis, vlasnik resorta, izjavio je: „Ovo je jedinstvena prilika da gosti dožive najluksuznije gostoprimstvo i iskustvo odmora uživajući pritom uz pogled na neke od najljepših umjetničkih djela prošlog stoljeća.“

Uz Picassove očaravajuće “Deux Femmes” i Chagallove “Groupe des Paysans”, gosti resorta Aman Sveti Stefan bit će ovog ljeta u odličnom društvu.

Sven Van Den Broeck, generalni direktor resorta Aman Sveti Stefan, izjavio je „Jedinstvena priroda izvorne umjetnosti ono je što Aman iskustvo želi biti svakom gostu – autentično, originalno i nezamjenjivo. Počašćeni smo što ovo ljeto na Amanu Svetom Stefanu možemo izložiti ova neprocjenjiva umjetnička djela i radujemo se što ćemo ih podijeliti s našim gostima. ”

Uz ovu jedinstvenu izložbu, završna renovacija resorta koji osvaja svojim ružičastim plažama, otočnim naseljem koje datira iz 15. stoljeća, imanjem na kopnu iz 1930-ih godina i božanstvenim spa centrom, uključuje i dodavanje novog heliodroma, potpuno novu seriju Mercedes Benz A klase koja je na raspolaganju gostima te izgradnju dodatne kućice s jednom spavaćom sobom na otoku.

Resort sadrži i osam apartmana u Vili Miločer te 51 jedinstvenu sobu, kolibu i apartman na otoku, kao i dvoetažni Sveti Stefan suite s privatnim bazenom. Svaka je smještajna jedinica jedinstvena, što i priliči destinaciji koja se razvila iz otočne tvrđave koja datira iz 15. stoljeća.

Ovog ljeta resort će ugostiti i dvoje novih wellness stručnjaka. Daniela DaSilva certificirana je učiteljica meditacije i joge, dok je Robert Hyrsky iscjelitelj specijaliziran za detox masažu i kraniosakralnu terapiju.

Aman Spa, okružen prekrasnim vrtovima i pogledom na more, smješten na Kraljičinoj plaži ružičastog pijeska.
Gostima su na raspolaganju četiri privatne prostorije za opuštajuće tretmane te, sobe za hidroterapiju sa saunama, hladnim bazenima i parnim tuševima. Zatvoreni grijani bazen dugačak 24 metra izlazi na otvoreno za dodatnih 8 metara, a fitness centar uključuje Pilates studio i sveobuhvatnu teretanu od 140 četvornih metara. Mala teretana nalazi se i na otoku, kao i šest spa koliba.

Uz bazen u spa centru, na otoku gosti uživaju u dva dodatna bazena. Glavni bazen nalazi na donjoj terasi na zapadnoj strani otoka, dok je drugi smješten uz rub litice s pogledom na Jadransko more te je dostupan na korištenje isključivo odraslima. Oba bazena okružena su ležaljkama i savršeno su mjesto za neformalni obrok tijekom dana.

Za formalnije druženje, gostima je na raspolaganju restoran u Villi Miločer na kopnu te restorani Piazza i Arva na otoku.