Syrah Miraz Feravina ponovo šampion Bonavite

Syrah Miraz Feravina iz 2017. najbolje je crno vino Slavonije. Tako je odlučio ocjenjivački sud Bonavite, gospodarsko-kulturne manifestacije vinara i vinogradara koja se već 32 godine održava u vinorodnoj Trnavi u blizini Đakova. Time je ova slavonska vinarija potvrdila primat kada su u pitanju crna vina Slavonije.

Šampionski Syrah nudi mirise bobičastog voća, a znalci će u njemu osjetiti i miris svježe mljevenog papra uz sasvim nježnu notu dima. Gust je i topao, izražene rubinsko crvene boje, idealan za serviranje uz jela s roštilja, bifteke, specijalitete od divljači, ali i fine sireve i pikantne suhomesnate proizvode poput kulena, no nećete pogriješiti ponudite li ga uz ribu, osobito plavu i plodove mora.

Samo najbolji grozdovi i to ručno brani, sjajan tim mladih enologa uz pomoć vrhunske tehnologije, dobra vegetativna godina i rezultat ne može izostati. Potvrđuje to i Luka Vrga, član uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu vinarija Feravino.

Ova nagrada posebno nam je draga, tim više što smo na ovom natjecanju i lani osvojili šampionsku titulu za isto vino iz 2015. Time smo potvrdili vrhunsku kvalitetu našeg modrenog Syraha i to na domaćem terenu, u srcu Slavonije, u snažnoj konkurenciji poznatih vinarija“, zaključuje Vrga.