Zagreb dobiva prvi umjetnički tech lifestyle festival

nft

Moderne tehnologije, suvremeni dizajn i animacija, NFT i hrvatski gaming projekti – sve to dio je novog festivala St.ART UP koji u fokus stavlja moderne tehnologije i njihov spoj s umjetnošću. Kroz četiri dana održavanja, festival će održati različite aktivnosti i prezentirati jedinstvene digitalne projekte koji Hrvatsku pozicioniraju na svjetskoj karti umjetnosti i tehnologije.

Festival započinje izložbom digitalnih radova iz područja dizajna, animacije i NFT tehnologija koji će se održati u Francuskom institutu. Svi zaljubljenici u inovacije moći će pogledati izložbu na kojoj će svoje radove predstaviti sedam progresivnih suvremenih umjetnika i studija: Gamepires, Uptown Music Records, Pine Studio, KodaDot, Under the Stairs, Michelangelo Labs, Josip Vlah.

Glavna ideja bila nam je okupiti zanimljive i probrane izlagače koji su svojim projektima uspjeli doći do publike širom svijeta i ostaviti značajan umjetnički pečat. Vjerujemo da će ljubitelji umjetnosti uživati u svim prezentiranim radovima zbog toga što su veoma specifični i originalni“, komentirao je organizator i osnivač festivala Matija Vučković.

Dan iza, 25. svibnja, po prvi puta u Hrvatskoj dodijelit će se nagrade najnaprednijim hrvatskim tvrtkama i pojedincima koji svojim radom donose svježinu i rast hrvatskom tehnološkom sektoru. Nagrade će se dodijeliti u 12 kategorija, a sve su usko povezane uz gaming i blockchain tehnologiju. Na samom kraju službene dodjele, uručit će se i posebna nagrada „Baby Unicorn 2023.“ za najperspektivniju mladu kompaniju.

Zadnji dan festivala, 27. svibnja, bit će rezerviran za modne sladokusce. U prostoru Francuskog instituta održat će se prvi NFT fashion show of koji će se gledati na VR-u, a u sklopu kojega će svoje radove predstaviti kompanija Tribute Brand – jedan od najvažnijih modnih i tehnoloških studija iz Hrvatske.

Game Changer platforma organizator je prve prve poslovne konferencije iz područja gaminga. Samo jedan dan konferencije okupio je preko 750 posjetitelja, te više od 80 govornika koji su imali priliku predstaviti svoje vizije trendova koji će preoblikovati svijet kakav poznajemo. Broj uzvanika dokaz je da su naše teme od velikog interesa za publiku, a organizatori sličan broj strastvenih tehnofila očekuje i na ovom festivalu.

St.ART UP raspored aktivnosti za građanstvo:
  1. svibnja (srijeda) – 27.svibnja (subota) / Francuski institut (Preradovićeva 5)
  • Izložba digitalnih gaming radova iz područja animacije, NFT-a i dizajna
  • Petak, 18 do 19 h WORKSHOP: NFT & BLOCKCHAIN
  1. svibnja (subota) / Francuski institut (Preradovićeva 5) 11:00-15:00
  • NFT fashion show na samoj gradskoj špici

Partneri festivala su Coca Cola, Delonghi, HGK, PPD Croatia, Wespa Spaces, D3 Stooges. Više detalja o festivalu dostupno je na web i Facebook stranici platforme Gamechanger.