Poznati hrvatski sportaši podržali WTA Makarska Open

makarska open

Devet najpoznatijih imena iz svijeta sporta pozvalo navijače od 5. do 11. lipnja na Makarska Open, najjači WTA turnir u regiji ugostit će čak 14 tenisačic a iz TOP 100

Joško Gvardiol, Nenad Bjelica, Filip Ivić, Ivan Dodig,Tea Pijević, Ivan Klasnić, Slaven Bilić, Stipe Žunić i Martin Erlić podržali ženski tenis i 17. izdanje WTA turnira, drugo koje će se održati u Makarskoj. U kratkim video porukama pozivaju ljubitelje tenisa i sporta od 5. do 11. lipnja u grad pod Biokovom, a video porukama na predstavljanje programa WTA Makarska Open hosted by Valamar u Zagrebu, uz egipatsku tenisačicu Mayar Sherif, javile su se i predstavnice hrvatske Tena Lukas, Antonija Ružić i Petra Marčinko koje jedva čekaju zaigrati na domaćem terenu.

Bit će to najjače izdanje do sada, pravi teniski spektakl, nastupit će čak 14 tenisačica iz TOP 100. U grad pod Biokovom zaigrat će Yulija Putintseva iz Kazahstana, Linda Noskova iz Češke, Jasmine Paolini iz Italije, pobjednica WTA turnira na Bolu prije nekoliko godina, Danka Korvinović iz Crne Gore, a najjačih pet zaključuje Amerikanka Peyton Stearns“, istaknuo je direktor turnira Feliks Lukas na predstavljanju novog izdanja ovog turnira u Zagrebu.

U Makarsku dolazi i Kateryna Baindl iz Ukraine, Emma Navarro iz SAD-a, Rebecca Peterson iz Švedske, Julia Grabher iz Australije, Mađarice Dalma Galfi i Anna Bonda te Anna Karolina Schmiedlova. Nastupiti će i Amerikanka Katie Volynets i Francuskinje Clara Burel i Diane Parry. Iz Slovenije dolazi Tamara Zidanšek, još jedna pobjednica bolskog izdanja turnira, Njemica Lura Siegmund, Kineskinja Yue Yuan, Francuskinja Leilia Jeanjean, Brazilka Laura Pigossi te Amerikanka Kayla Day.

Direktor turnira objavio je i popis tenisačica kojima su uručene pozivnice, to su Petra Marčinko, Tena Lukas, Antonia Ružić, Krisitna Dmitruk, a pozivnice za TOP 50 tenisačice dobile su Mayar Sherif i Martina Trevisan. Na prijavnoj listi su hrvatske tenisačice Ana Konjuh, Jana Fett i Tara Wurth koje još uvijek imaju šansu zaigrati u Makarskoj, ovisno o rezultatima na Roland Garrosu.

Makarska poželjna turistička i sportska destinacija

Ljubitelji tenisa ulaznice mogu kupiti putem sustava Adriaticketa, a sav prihod od prodaje donirat će se makarskoj udruzi Mucrum za kupnju prvog terapijskog psa koji će olakšati rad s djecom sa smetnjama u razvoju.

Osim jakog sportskog segmenta, WTA Makarska Open ima i bogat zabavni program, u Tenis centru zasvirat će i svjetski poznata pijanistica Lola Astanova koja je najavila i snimanje službenog video spota u Makarskoj. Od domaćih zvijezda nastupit će Albina, Cambi i slovenski DJ duo Vanillaz, a atraktivan program organizira se i na glavnom makarskom trgu u sklopu WTA Cityja.

Od prvog dana naglašavamo važnost strateškog promišljanja turizma i radimo na sveobuhvatnom podizanju kvalitete naše ponude. WTA Makarska Open je globalno prepoznatljiv događaj i predstavlja značajan iskorak prema osnaživanju imidža Makarske, ne samo kao poželjne turističke, već i sportske destinacije, koja turistima nudi nova iskustva i zanimljive sadržaje i izvan sezone. Makarska, koja nesumnjivo ima dugogodišnju sportsku tradiciju, već se prošle godine pokazala kao izvrstan domaćin i partner u ovom projektu. Ove godine smo također pripremili vrhunski program namijenjen svim uzrastima u sklopu WTA City događanja. Sve posjetitelje Makarske, od 5. do 11. lipnja, očekuje jedan sportski spektakl i fenomenalna zabava”, izjavio je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Dr. Sc. Krešimir Šamija, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i spota izrazio je veselje što će Hrvatska i ove godine ugostiti ponajbolje svjetske tenisačice, a WTA Makarska Open osim svoje velike sportske vrijednosti ima i izniman turistički značaj.

Domaćinstvo velikih sportskih manifestacija doprinosi rastu i razvoju sportskog turizma, koji je važan čimbenik za razvoj cjelogodišnjeg turizma, što je jedan od naših glavnih ciljeva. Zbog toga je i Vlada Republike Hrvatske kroz trostruko povećana izdvajanja za sport u posljednjih sedam godina, poseban naglasak stavila i na podršku sportskim događajima te je do sada sufinancirano oko stotinu velikih natjecanja u vrijednosti od 25 milijuna eura. Vjerujem kako ćemo u Makarskoj opet gledati jedan izvrstan turnir, i u natjecateljskom i organizacijskom smislu”, poručio je Šamija.