Napredna značajka za praćenje ciklusa na pametnim satovima

praćenje ciklusa

Korisnice Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro pametnih satova od sada mogu bolje pratiti svoj menstrualni ciklus tijekom spavanja zahvaljujući senzoru temperature

Tvrtka Samsung Electronics objavila je da je mjerenje temperature kože dodano postojećoj značajki za praćenje ciklusa temeljenoj na kalendaru na Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro pametnom satu. Korisnice Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro sada mogu praktično dobiti još detaljnije uvide u upravljanje svojim menstrualnim ciklusima i cjelokupnim zdravljem. Počevši od danas, nova značajka postupno će se objavljivati putem ažuriranja aplikacije Samsung Health u Koreji, SAD-u i na 30 europskih tržišta, uključujući i Hrvatsku .

Holistički pogled tvrtke Samsung na dobrobit dodatno je unaprijeđen našim inovacijama senzora, pružajući detaljne zdravstvene uvide koji osnažuju korisnike. Novi infracrveni temperaturni senzor na Galaxy Watch5 proširuje našu cjelokupnu zdravstvenu ponudu, pružajući praktičnije načine za praćenje i razumijevanje osobnog zdravlja“, rekao je Hon Pak, potpredsjednik i voditelj tima za digitalno zdravlje, MX Business u tvrtki Samsung Electronics.

Dok žene traže načine kako predvidjeti svoju sljedeću mjesečnicu, okreću se očitanjima temperature za pomoć, jer bazalna tjelesna temperatura (BBT) varira ovisno o fazi menstruacije. BBT je potrebno izmjeriti odmah nakon buđenja i prije bilo kakve fizičke aktivnosti ili utjecaja iz okoline. Dobivanje točnih očitanja BBT-a zahtijeva da se mjerenje obavi odmah ujutro pa često predstavlja proces koji može biti nezgodan ili čak i zaboravljen. Nova Samsung značajka automatizira ovaj proces, čineći ga lakšim i praktičnijim.

Značajku praćenja ciklusa pokreće Natural Cycles. Integriran sa Samsung tehnologijom senzora, omogućuje ženama praćenje promjena temperature kože i dobru procjenu bazalne tjelesne temperature, tijekom spavanja izravno sa zapešća. Galaxy Watch5 serija koristi infracrvenu tehnologiju za točnija očitanja, čak i ako se uvjeti okoline promijene. Ovo napredno praćenje ciklusa pomaže korisnicama u praćenju ovulacije i boljem predviđanju početka njihove sljedeće mjesečnice.

Za aktivaciju, korisnice trebaju odabrati opciju Cycle Tracking u aplikaciji Samsung Health te dodati svoje najnovije podatke o ciklusu u kalendar, a zatim u postavkama uključiti “Predvidi menstrualni ciklus pomoću temperature kože”. Podaci prikupljeni tijekom prethodnog mjeseca prikazuju se kao grafikon u praćenju ciklusa, prikazujući korisnicama početak njihove mjesečnice, kao i predviđeni period ovulacije te informacije o plodnim danima. Svi prikupljeni podaci šifrirani su i sigurno pohranjeni na uređaju, što korisnicama daje veću kontrolu nad njihovim podacima.

Praćenje ciklusa također analizira simptome unesene u dnevnik i na temelju njih pruža relevantne informacije i savjete, kao što je predlaganje dana za opuštanje kako bi se riješio umor ili nježno vježbanje za ublažavanje predmenstrualne boli u zdjelici. Uz to, aplikacija Samsung Health predlaže korisne sadržaje koji pomažu u boljem upravljanju holističkim zdravljem tijekom ciklusa, kao što su vođeni satovi istezanja ili meditacije za smanjenje stresa i postizanje boljeg noćnog sna — što je ključno za zdravlje.

Za više informacija o Galaxy Watch5 i Watch5 Pro pametnim satovima posjetite: Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro.