„Vodom do zdravlja” – predstavljeni sustavi kupaonice GROHE SPA

grohe spa

Korištenje snage vode je u srcu GROHE SPA sustava koji poziva korisnike na holističke rituale povezane s vodom, iskorištavajući prednosti pozitivnih učinaka na tijelo, um i dušu te stvara jedinstvene wellness prostore s različitim mogućnostima individualne prilagodbe

Vođen temeljnim uvjerenjem da je voda izvor vitalne energije, GROHE, vodeći svjetski brend za cjelovita kupaonska rješenja i kuhinjsku opremu, osvježio je svoju GROHE SPA ponudu na posljednjem danu GROHE X SUMMIT-a. Riječ SPA potječe od prvih slova Salus Per Aquam, što na latinskom znači Vodom do zdravlja, konceptu na kojem se temelji GROHE SPA. Pretvaranje kupaonice u kućni spa centar ne odnosi se samo na korištenje pojedinačnih proizvoda, već na stvaranje holističkih iskustava koja obuhvaćaju pozitivne učinke vode na tijelo i um. GROHE donosi ekskluzivne proizvode za stvaranje jedinstvenih luksuznih prostorija koje korisniku omogućuju da uroni u umirujuće vodene rituale.

Bogata GROHE SPA ponuda kreće se od složenih kolekcija slavina, prilagodljivih stropnih tuševa i složene keramike do komplementarnih dodataka. SPA sustav redefinira ono što je moguće u smislu dizajna, tehnologije i preciznosti. Kupci koji žele unijeti novu vrstu luksuza po narudžbi u svoj kućni spa osjetit će GROHE-ovu strast za vodom u svakom detalju.

Projekti ekskluzivnog koncepta prilagođeni zahtjevima klijentima
Uz GROHE SPA, arhitekti, dizajneri i projektanti sada imaju slobodu odabira iz pažljivo odabranog portfelja kupaonica koji nudi mogućnosti prilagodbe kako bi odgovarale osobnim potrebama kupaca i njihovoj individualnosti. Privatne kolekcije GROHE Atrio i Allure Brilliant omogućuju izbor različitih boja, opcija materijala, završne obrade i ručki koje pomažu u dizajniranju jedinstvenih kupaonskih komada. Kako bi omogućio krajnjim potrošačima uživanje u autentičnom mramornom stilu s visokokvalitetnom završnom obradom, GROHE je ostvario partnerstvo s Caesarstoneom, globalnim pionirom vrhunskih rješenja za radne površine, u izradi ručki za slavine u bezvremenskom i izdržljivom kvarcnom dizajnu brenda. Caesarstone ima dugogodišnju reputaciju za projektiranje i proizvodnju visokokvalitetnih radnih površina koje se koriste u nekim od najekskluzivnijih stambenih i poslovnih zgrada diljem svijeta. Caesarstone radne površine također se mogu kombinirati s GROHE SPA Private Collections.

Allure frestanding bath mixer_Chrome_Mood

Zahvaljujući GROHE SPA Aqua Rainshower stropnim tuš modulima, iskustvo tuširanja također se može prilagoditi osobnim preferencijama korisnika. Na taj način nastaju jedinstveni prostori koji se ističu i nose potpis dizajnera.

Proizvodi su na raskrižju vrhunske kvalitete, vrhunske tehnologije, nenadmašne preciznosti i progresivnog dizajna. Pokreće nas duh redefiniranja onoga što je moguće, koristeći vodeće proizvodne tehnike u industriji, kao što je 3D metalni ispis, kako bismo stvorili ekskluzivne dizajne. Prateći rastući makro trendom zdravlja i dobrobiti, GROHE SPA je osmišljen kako bi omogućio arhitektima, dizajnerima i planerima da stvore ultimativno iskustvo vode za svoje kupaonice”, objašnjava Patrick Speck, voditelj LIXIL Global Design tima za EMENA regiju.

Učinkovitost vode postaje atraktivna
Također, GROHE je lansirao i svoj tuš Everstream koji donosi mogućnost ponovne upotrebe vode, odnosno njenog recikliranja, proširujući asortiman kupaonskih i kuhinjskih proizvoda koji promoviraju odgovorno korištenje vode i čine održiv izbor lakšim. Sustav tuša Everstream smanjuje potrošnju vode do 75%, a potrošnju energije do 66% tijekom 10-minutnog tuširanja – štedeći četveročlanoj obitelji preko 1300 eura godišnje. Sustav tuširanja koristi samo četvrtinu vode i trećinu energije koja je obično potrebna tradicionalnim tuševima, što znači uštedu troškova do 65% godišnje za četveročlano kućanstvo i do 70% manje emisije CO2, ovisno o individualnim navikama tuširanja.

GROHE_Everstream

Tuš će kupcima biti dostupan od proljeća 2024. godine. Sustav tuša trenutno se testira, a početak programa obuke za instalatere očekuje se u drugoj polovici 2023. Osim toga, GROHE također namjerava sve svoje podžbukne tuševe spremiti za recikliranje vode do 2030. GROHE Everstream pokazuje kako dom može aktivno i pozitivno oblikovati naš osobni utjecaj na planet i njegove resurse. Dijeli proces tuširanja u tri dijela, omogućujući korisnicima da uživaju u iskustvu, sigurni u spoznaju da minimaliziraju otpad.

Naša je misija pružiti najsuvremenije tehnologije za održivo korištenje vodnih resursa, istovremeno stvarajući dodatnu ekološku vrijednost za vodu. Dok težimo kružnom gospodarstvu, kružnost također može igrati mnogo veću ulogu unutar samih naših proizvoda. GROHE Everstream podiže našu tehnologiju na višu razinu. Radujemo se rezultatima našeg terenskog testiranja proizvoda, kako bismo ga besprijekorno prilagodili za lansiranje na tržište 2024. godine”, ističe David Mainka, voditelj elektronike i inovacija za istraživanje i razvoj fitinga, LIXIL International.

Kao dio LIXIL-ovog snažnog portfelja brendova, GROHE-ove aktivnosti održivosti kao i njegov razvoj proizvoda ugrađeni su u LIXIL-ovu ekološku viziju koja poziva na Zero Carbon i Circular Living.
Održivost vode jedno je od područja na koje se tvrtka fokusira. Cilj je pomoći ljudima da uživaju u vodi, istovremeno osiguravajući održivo korištenje vode na globalnoj razini kako bi se pozitivno utjecalo na planet. Osim ovog svestranog i koordiniranog portfelja proizvoda, GROHE nudi stručne konzultacije koje vode arhitekte, dizajnere i specifikacije, kao i programere projekata, kroz cijeli proces.

Više detalja o GROHE SPA i Everstream sustavima saznajte na GROHE web stranici.
.