Neno Belan & Fiumens kroz žuto jure u osamdesete

žuti

‘Žuti Semafor’ novi je singl Nene Belana i njegovih Fiumensa, ponovo u suradnji s tekstopiscem Nikšom Sviličićem, rađen u retro maniru, u stilu power-pop-rock zvuka 80-ih godina. Upravo s ovim singlom Belan i Fiumensi predstaviti će se na ovogodišnjoj pozornici nadolazećeg 70. izdanja Zagrebačkog festivala.

Neno se, kaže, oduvijek smatrao retro, ali ujedno i veoma aktualnim izvođačem, jer je znao vještinu kako od retra napraviti muziku današnjeg trenutka: “Volim taj retro zvuk u svim oblicima, pa sam tako još davnih 80-ih se bavio zvukom 60-tih, i imao velikog uspjeha u tome, a evo sad 2020-tih se bavim zvukom 80-tih, i pokušat ću ga približiti mlađoj generaciji. Ja ga donosim na neki novi, moderan način.”

Žuti Semafor je u svojoj dubokoj suštini jedna sjetna pjesma, ali ipak donosi neku snagu i energiju u sebi koja nas nosi u vis. Nju sam, između ostalog, napravio i da upravo s njom otvorim i naš koncert u Areni koji ce se dogoditi 8. ožujka 2025. godine povodom tada proslave 40 godina moje profesionalne karijere… a do tad, uživajte u toj pjesmi!” – rekao nam je Belan.

glazba | Neno Belan
tekst | Nikša Sviličić
aranžman | Neno Belan
snimatelj i producent | Neno Belan
snimano, mixano i masterizirano u studiju “Garaža” u Rijeci početkom 2023. godine.

Pogledajte video ovdje.