Zoološki vrt razveselio životinje raskićenim božićnim drvcima

zoološki

Zoološki vrt Grada Zagreba trenutačno je jedno od rijetkih mjesta gdje se netko veseli opadanju iglica s raskićenih božićnih drvaca.

Kako bi se tamošnjim životinjama obogatio životni prostor, podijeljene su im smreke i jele koje su okićene kuglicama i lampicama krasile Advent u Divljem srcu grada.
Crnogorična stabalca i ove su godine jako razveselila naše životinje! Smeđi medvjedi Albert i Kvetina obožavaju i crnogoricu koja raste u njihovoj vanjskoj nastambi. Po većim se stablima veru, a s onim manjima odmjeravaju snagu. Dobivena raskićena božićna drvca doživjeli su kao poziv na igru. Pomno su ih istražili i s njima se lijepo igrali. Crvenim vjevericama drvce je poslužilo kao poligon za igranje. Bizoni su se također igrali crnogoricom, ali i gricnuli pokoju iglicu“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Lemur

Prstenastorepim lemurima smreka je poslužila kao etažer za brusnice, a lemurima za cvrčke.
Nekim životinjama u smreke i jele skrivamo omiljenu hranu kako bismo ih potaknuli na prirodno ponašanje. Želimo da se potrude oko pronalaska slasnog zalogaja. Velikim pak mačkama raskićena božićna drvca darujemo jer one obožavaju miris crnogorice. Uživaju u njuškanju drvaca i trljanju o njihove grane. Zbog toga smo jele i smreke stavili u nastambe lavova, kineskih leoparda i servala“, rekla je zoologinja Ema Stanić iz Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Merkati

U nastambama životinja drvca će ostati nekoliko dana, a ono što ostane od njih, ide na kompostiranje.
Zoološki vrt svakodnevno je otvoren od 9 do 16, a ulazak u Vrt je moguć do 15 sati.