Satanaelovo evanđelje novi je krimić Gorana Gerovca

Satanaelovo evanđelje

“Satanaelovo evanđelje” novi je krimić Gorana Gerovca u kojem autor daje precizan presjek hrvatskog društva

U malom hrvatskom gradu ubijen je svećenik. Čini se da je povod za ubojstvo osveta, no izvedeno je na ritualni način, a vrlo brzo otkriva se i glavni osumnjičeni. Međutim, istraga koju roman prati kroz prva 24 sata nailazi na brojne teško povezive detalje koji dovode u pitanje ono što se u prvi mah činilo očiglednim. Kako se razvija, uključuje sve više aktera čiji su interesi na razne načine isprepleteni, njihovi financijski, politički, mistični ili erotski odnosi odvode priču u niz paralelnih rukavaca. Pritom se sve vrtloži oko onih koje obično nazivamo “stupovima društva”, a zajedničko im je da osim javnih imaju i niz tajnih obrazina koje navlače i koriste ovisno o prilici i potrebi.

Novi roman Gorana Gerovca “Satanaelovo evanđelje” mračni je filozofsko-sociološki krimić u kojem je dan precizan presjek hrvatskog društva. Slika, nažalost, nije nimalo lijepa. Gerovac vrlo uvjerljivo pokazuje krhkost društvenih struktura, te je zapravo pravo pitanje koje roman postavlja – ima li uopće nevinih ako se masovno kolaborira s korumpiranim sustavom ili se na njega šutke pristaje.

O autoru
Goran Gerovac rođen je 1967. u Karlovcu. Dosada je objavio: Nikad robom, zbirka kolumni, (V.B.Z., 2018.), Sjever je mjesto tame, roman, (V.B.Z., 2016.), Razbijeni, roman, (Profil, 2009.), Pajo ti si Srbin, roman, (Pop & Pop, 2002.), Galerija, zbirka priča, (Književni krug, 2000.). Radi u Večernjem listu kao urednik i kolumnist. Rukopis Sjever je mjesto tame ušao je u uži izbor V.B.Z. i Tisak media nagrade za najbolji roman godine.

Knjjigu možete kupiti u V.B.Z. knjižarama ili online.