Dr. Smrt je istinita horor priča

dr. smrt

„Dr. Smrt“, serija u kojoj Joshua Jackson ima ulogu dr. Christophera Duntscha, bivšeg liječnika koji je optužen za ozljeđivanje 33 pacijenta i ubojstvo dvoje od njih tijekom operacija, premijerno će se prikazati na FOX kanalu 16. siječnja u 22 sata. Prva sezona temeljena je na istoimenom hit podcastu „Wondery“, a dolazi u omiljenom binge formatu od samo osam epizoda.

Priča o „doktoru smrti“ mnogima će promijeniti pogled na bolnice i one koji u njima rade, a ono što je uistinu zanimljivo je to da je serija „Dr. Smrt“ temeljena na istinitoj priči.

Liječnik zlokobnog nadimka rođen je 1971. u predgrađu Memphisa te je pohađao Sveučilište u Memphisu. Nakon toga odlučio je prijaviti se na University of Tennessee Health Science Center kako bi stekao doktorat te je tamo diplomirao s izvrsnim rezultatima. Već za vrijeme studija pojavile su se optužbe da je Duntsch koristio droge na poslu, no testiranje na iste je odbio. Zbog toga je morao pohađati poseban program za liječnike sa sličnim problemima, što je smanjilo broj operacija na kojima je mogao sudjelovati.

Određeni uspjeh stekao je preseljenjem u Dallas gdje je otvorio privatnu ordinaciju usmjerenu na rješavanje bolova u leđima i problema s kralježnicom, prije nego što je 2011. počeo raditi kao kirurg u Baylor Regional Medical Center u gradu Plano. Ovdje sve kreće po zlu i počinje mračna saga „doktora smrti“. Prvo je optužen za nemar tijekom operacije koju ne samo da nije dobro izvršio, već je stvorio dodatni problem pacijentu puknućem ligamenta u nozi. Uslijedile su druge šokantne operacije loših ishoda, uključujući rutinske zahvate prilikom kojih je Duntsch bio nesmotren, pa čak i opasan po život pacijenata.

„Dr. Smrt“ tjera dodatan strah u kosti zbog slučajeva gdje su pacijenti zakinuti za kvalitetnu medicinsku skrb ili su služili za eksperimente liječnicima koji su o njima trebali brinuti. Srećom, dvojica liječnika koji su radili s Duntschom, a glume ih Christian Slater i Alec Baldwin, odlučili su Duntscha privesti pravdi. Nakon više od 30 ozlijeđenih i dvoje smrtno stradalih pacijenata, sreća mu je okrenula leđa te je osuđen na život u zatvoru.

Ova priča je jedinstvena upravo zbog znanja koje je Duntsch imao i načina na koji ga je zloupotrebljavao. Osoba zlih namjera poput njega u svijetu ima mnogo više, samo se nadamo da nitko od njih nije završio medicinski fakultet.

„Dr. Smrt“ premijerno gledamo u ponedjeljak, 16. siječnja u 22 sata.