Božićno ludilo: obitelji u kojima se pronalazimo

serije

Predbožićno vrijeme u svakoj obitelji izaziva drukčije raspoloženje. Dok kod jednih vlada euforija zbog mirisa kolačića s cimetom ili ukrašavanja jelke, kod drugih iste te tradicije izazivaju nervozu i kaos. Humoristične serije pokazale su u svojim božićnim specijalima kako su i ludilo i euforija uobičajene u blagdansko vrijeme te nas istovremeno podsjetile na prave vrijednosti koje bismo trebali slaviti u prosincu.

Božićno izdanje „Simpsona“ prvi put se prikazivalo sredinom prosinca 1989. godine. Epizoda je gledatelje oduševila blagdanskim duhom te im se toliko svidjela da su božićnu epizodu odlučili ponoviti još 19 puta tijekom godina i godina emitiranja. Prva od dvadeset epizoda mnogima je i dalje najdraža, a u njoj pratimo Homera koji bez novca odrađivanjem dodatnih poslova pokušava zaraditi za poklone cijeloj obitelji. Zvuči poznato? Sve lađe su mu potonule kad novac izgubi kladeći se na hrta zvanog „Mali pomoćnik Djeda Božićnjaka“. Osim Homera gubitnik je i pas kojeg su zbog izgubljene trke izbacili na ulicu. Na kraju ga, u duhu Božića, Homer udomi i pas postane dio stalne postave „Simpsona“.

Moderna obitelj“ može se pohvaliti s čak sedam božićnih specijala, a prema IMDb stranici najbolje je ocjenjeno božićno izdanje emitirano u sedmoj sezoni. U njemu gledamo Gloriu dok slavi svoj prvi Božić kao američka državljanka. Tom prilikom odvela je svoju obitelj u kućicu na planini, no prekasno je shvatila da je gore iznimno vruće i da u toj kućici živi nepoznata žena. Naravno, epizoda je prepuna humorističnih trenutaka karakterističnih za „Modernu obitelj“ te prikazuje obiteljsko ludilo koje je karakteristično za ovo vrijeme.

Uz stare nastavke, i moderna „Dinastija“ je svojim gledateljima donijela blagdansku epizodu prepunu drame, blještavila, napetosti i luksuza – jer kako bi drukčije Carringtonovi proslavili Božić? Vila Carrington uređena je od poda do stropa, ali blagdanski duh još uvijek nije pronašao naše omiljene likove. Jedni vode osobne bitke, dok drugi pokušavaju izaći iz zatvora ili jednostavno preživjeti.

Dinastija

Humoristična serija „Kako sam upoznao vašu majku“ naučila nas je da su prijatelji obitelj koju sami biramo. Najbolji primjer pravog prijateljstva vidimo u božićnom specijalu četvrte sezone kada Robin uhvati nostalgija za rodnom Kanadom. U želji da joj popravi raspoloženje, Marshall pronalazi kanadski bar Hoser Hut, gdje Robin barem nakratko osjeća ugođaj doma. U međuvremenu, Tedova sestra Heather, dolazi u New York te ga njezin posjet potakne da se zbliži s ostatkom obitelji. Kao i svake godine, FOX kanali imaju serije za zajedničko gledanje uz najvažnije tijekom blagdana: okružiti se prijateljima i obitelji, odnosno ljudima koje volimo.

Omiljene humoristične serije cijelog prosinca gledamo na FOX i FOX Life kanalima.