‘I Feel You’ najavljuje Depeche Mode

i feel you

U iščekivanju novih materijala (na kojima ekipa Chasing Norda sa suradnicima marljivo radi), objavljujemo drugi, staro/novi singl, reeditiranu interpretaciju pjesme jednih od najvećih im uzora – Depeche Modea – ‘I Feel You’.

Cijela priča o coveru pjesme zavrtila se spontano, kad je gitarist na jednoj od proba krenuo svirati uvodni rif. Taj moment bio je dovoljan da se ostatak benda „zakači“ i realizira svoju viziju pjesme, uz gitarski rif koji smjelo provlače kroz cijelu pjesmu, a vlastitim ju hipnotičkim melodijama i harmama sele u jednu novu dimenziju. „Ovom interpretacijom htjeli smo izraziti maksimalno poštovanje prema djelu Depeche Modea i njihovom utjecaju na naš rad.“ – ispričali su povodom objave.

Pjesmu prati i artistički, igrano-animirani spot pod redateljskom palicom kreativnog dvojca Ire Tomić i Johna Karduma.

Ova verzija prepoznata je i od strane Depeche Modea koji su Chasing Nordu dali odobrenje da njihova interpretacija ‘I Feel You’ bude uvrštena na nadolazeći album „Last Rain On Earth“ kojeg očekujemo početkom 2023. Do objave albuma, bend je najavio i nove materijale, a za prvi među njima, singl ‘Ænd Now’, upravo se finišira i spot u režiji Porinom nagrađenog redatelja Filipa Gržinčića.

Premijeru će, zajedno sa svirkom uživo, imati 02.12. u zagrebačkom SPUNK-u, a dan kasnije 03.12. u čakovečkom klubu Prostor.

Uz nove materijale i nadolazeći album koje Chasing Nord željno iščekuje predstaviti uživo, uzbuđeno dijele još jednu neočekivanu novinu. Naime, iz daleke im je Indije stigla pozivnica za sudjelovanje na Saarang 2023, godišnjem kulturnom festivalu u organizaciji Indijskog instituta za tehnologiju Madras.

Nakon 3 godine online održavanja, početkom godine Saarang festival konačno će se održati pred mnogobrojnom publikom koja je na dosadašnjim izdanjima zabilježena u desetcima tisuća.

Najveći azijski neprofitni festival dosad je ugostio mnoga svjetska imena među kojima su Veil of Maya, Opeth, Marnik, Pain of Salvation, Hammerfall, Shankar Mahadevan, Anathema i Led Zepplica.

Dio ovog velikog festivala je i World Festival koji predstavlja stjecište svjetske kulture, s umjetnicima koji predstavljaju umjetničke oblike svojih zemalja i omogućava im da dosegnu veću međunarodnu publiku te pruža savršenu platformu za otvaranje multimilijunskoj, multikulturalnoj indijskoj publici.

Uz sve ove najave (i one koje nas tek očekuju), čini se da će 2023. Chasing Nordu biti jedna jako dobra godina!