House of Music Hungary je najbolja turistička atrakcija u Europi

House of Music

Pobjednik World Travel Awards je House of Music Hungary

House of Music Hungary – Mađarska kuća glazbe u Budimpešti osvojila je titulu Vodeće nove turističke atrakcije u Europi za 2022. godinu na natječaju World Travel Awards, koje se često naziva i Oskarom u turizmu.

Pobjednici ovogodišnje svečanosti, koja se održava po 29. put, izabrani su javnim glasovanjem.

U listopadu 2022. na prestižnoj dodjeli nagrada World Travel Awards na Mallorci proglašeni su pobjednici u svjetskoj industriji putovanja i turizma. Svečana dodjela nagrada održava se svake godine od 1993. godine kako bi se identificirala i nagradila izvrsnost u turizmu. Na ovom takmičenju nagrađuje se izvrsnost u turizmu, s nominacijama iz cijeloga svijeta, a pobjednik se bira glasovanjem publike, koju čine kako profesionalci iz područja turizma, predstavnici medija, i posjetitelji manifestacije.

Kuća mađarske glazbe je svečano otvorena početkom 2022. u okviru projekta Liget. Ovo neobično zdanje, s otvorima u krovu koji nalikuju na kratere, inspirirano različitim oblicima zvučnih valova, projektirao je poznati japanski arhitekt Sou Fujimoto. Fasada ovog zadnja je u potpunosti staklena, a otvori u krovu su različitih dubina te omogućavaju da se drveće integrira s arhitekturom.

U istoj kategoriji, zajedno s House of Music, ove su godine nominirane još četiri turističke atrakcije: Muzej Igre prijestolja u Sjevernoj Irskoj, Kuća Hansa Christiana Andersena u Odenseu u Danskoj, Sljemenska žičara u Zagrebu i Humboldtov forum u središtu Berlina.

Iako je otvorena manje od godinu dana House of Music Hungary dobila je više međunarodnih priznanja: najbolja javna zgrada u Europi, najbolja javna zgrada na međunarodnoj sceni – priznanje od International Property Awards, najbolja investicija u glazbene svrhe na svijetu od američkog Music Cities Awards-a i glavna nagrada žirija na međunarodnoj izložbi nekretnina MIPIM.

Od kad je otvorila svoja vrata u siječnju 2022, ova glazbena kuća imala je više od 700 000 posjetitelja.

Više pročitajte na linku.