HAVK Mladost predstavio novu momčad i sjajne ideje za sezonu

mladost

Hrvatski akademski klub Mladost predstavio je misiju, viziju i novi branding kluba. Jedan od najtrofejnijih hrvatskih i europskih klubova kreće u novu sezonu s novom momčadi, a sezonu počinje na kvalifikacijskom turniru LEN Lige prvaka u četvrtak, 29. rujna kada u Herceg Novom igraju protiv momčadi ENKA Istanbul. U zagrebačkom hotelu The Westin predstavljena je klupska vizija u kojoj bi Mladost postala sinonim za akademsku i sportsku izvrsnost, uključivost i ravnopravnost, s velikom zajednicom članova koji podržavaju razvoj vrhunskog vaterpola i ulažu u projekte usmjerene na podršku mladima na području grada Zagreba.

Prije nekoliko sam dana preuzeo funkciju predsjednika HAVK Mladost. Skupština mi je ukazala veliku čast, ali i odgovornost jer Mladost je klub iz kojeg sam ja potekao. Moja želja je napraviti jednu novu Mladost koja ne odlazi od tradicije i onoga što istinski jest, a to je klub koji teži vrhunskim ciljevima i idejama. No, Mladost istovremeno mora biti klub koji želi pridonijeti jednom zdravom društvu u kojem se djeca bave sportom. Zato bih volio jednog dana na bazenu vidjeti onoliko djece koliko ih je bilo kada sam ja počinjao. Tada nas je u jednoj pruzi bilo 40, jedan je kretao, a drugi je već dolazio na početak plivanja. Volio bih vidjeti što više djece koja će izrasti u što veći broj akademskih sportskih građana našeg lijepog grada.“ – istaknuo je predsjednik HAVK Mladost Mladen Miškulin.

Predstavljen je redizajn web stranice koja odiše modernism i prilagođenim izgledom na svim uređajima s ciljem postizanja što boljeg korisničkog iskustva. Uvođenjem jedinstvene klupske aplikacije “MojaMladost”, Mladost postaje prvi sportski klub koji roditeljima omogućava praćenje razvoja djeteta, dok članovima osigurava komunikaciju sa zajednicom i jednostavnije upravljanje kalendarom treninga i natjecanja. Najavljen je i višegodišnji strateški projekt Sportska akadamija HAVK Mladost s ciljem stvaranja održivog pogona u svim natjecateljskim kategorijama, s jasno definiranim programom rada, a sve kako bi se uključio što veći broj djece i povećala mogućnost za stvaranjem igrača koji će nastupiti za prvu momčad Mladosti. Mladost EDU se pak odnosi na dodatne nesportske edukacijske aktivnosti koje klub u sklopu akademije omogućava njeim polaznicima. Prihod od prodaje ulaznica na domaćim utakmicama ići će u humanitarne svrhe. Predstavljen je i program razvoja članstva.

Mladost je klub koji je već 80 godina prisutan na vaterpolo sceni i iza sebe ima niz uspjeha. Mi mu želimo dati jedno novo ruho pritom uvažavajući svu tradiciju koju ćemo i dalje nastaviti graditi na budućim naraštajima. U nova vremena ulazimo s novim logotipom, uvodimo klupsku aplikaciju, digitalne platforme za komunikaciju s korisnicima te inovativni sadržaj kojim želimo klub približiti što većem broju mladih ljudi. Želimo da ovaj klub bude centralno mjesto gdje se mladi mogu izgraditi, pomagati jedni drugima i gdje cijela zajednica može napredovati.“ – istaknuo je direktor HAVK Mladost Luka Jakovčev.

Prvu domaću utakmicu nove sezone Mladost igra 4. listopada u 20.45 sati protiv gradskog rivala Medveščaka. U rosteru za novu sezonu su Marko Jelača, Jerko Jurlina, Tin Fabris, Dario Rakovac, Ivan Vrbnjak, Branimir Herceg, David Mijić, Jakša Zaratustra Mihaljević, Marko Elez, Eugen Sunara, Sandro Adeishvili, Valiko Dadvani, Maroje Gluhaić, Dominik Obuljen, Mislav Bakarić, Jakov Ćosić, Jan Bušić, Bartol Bučević, Matija Prižmić.

U novoj sezoni napustila su nas četiri igrača te smo shodno tome našli adekvatna rješenja i pojačali se sa sedam novih članova kluba. Mislim da su očekivanja za novu sezonu u skladu dosadašnjim očekivanjim Mladosti, da budemo što je više moguće kvalitetniji i kompetitivniji u Prvenstvu Hrvatske. Malu prednost dao bih Jugu i Jadranu, a Mladost i Primorje vidim kao potencijalne borce za treće mjesto. U Europi nam je cilj otići što dalje, ako ne u Ligi prvaka onda u LEN kompeticiji. Svakako želimo ući i u polufinale Hrvatskog kupa. Cilj nam je također razvijati naše mlade igrače. Imamo nekoliko mladih igrača na koje se polako može računati te ćemo napraviti sve da ih potpuno osposobimo u bližoj budućnosti. Mladost će u svakom slučaju biti ona Mladost kao i prijašnjih godina.“ – istaknuo je trener HAVK Mladost Zoran Bajić.

Predstavljanje su podržali i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, posebni savjetnik ministrice u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, pomoćnik pročelnika u Gradskom uredu za sport, obrazovanje i mlade Milan Pavelić, dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić, vaterpolo legenda Dubravko Šimenc i drugi.