Svjetska blues zvijezda Tomislav Goluban nastupa u Zagrebu

Jedan od najboljih svjetskih blues glazbenika Tomislav Goluban nakon dugo vremena nastupa u Zagrebu. Ovaj svestrani instrumentalist, za čije se koncerte traži ulaznica više, nastupit će u zagrebačkoj zelenoj gastro oazi Botanistu u subotu, 2. rujna od 20 sati.

U Zagrebu nismo svirali jako dugo. U Botanist dolazimo u trio formatu, a repertoar će biti sastavljen većinom od mojih autorskih pjesama koje su objavljene na trinaest studijskih albuma. Kombinirat ćemo instrumentalne melodije te malo zagorski blues. Bit će i domaćih riječi. Jedna je to šarena kombinacija repertoara za svakog ponešto. Nema onog kome se barem dio repertoara neće dopasti!“ – otkriva Tomislav Goluban.

Nakon 20 godina karijere i 13 studijskih albuma, nove pjesme i aktualni nastupi Tomislava Golubana jednako pršte energijom, strašću, humorom i nadasve urnebesnom svirkom. Od male usne harmonike i lokalnih nastupa, tijekom godina je isklesao grandiozni spomenik tom instrumentu u kojeg je čudesno i uporno dahtao na nekoliko kontinenata, desetke država i festivala, stotine koncerata i stotine tisuća kilometara.

Na blues terenu, Goluban je s jedne strane opasan i promišljen umjetnik, a s druge pak nježan i zavodljiv glazbenik. Generalno gledano, on je opasna i sveprisutna ptica grabljivica kamuflirana u perje malog goluba. „Express Connection“, njegov 12-ti album, koji je objavila američka etiketa „Blue Heart Records“ u travnju 2021. 14 tjedana je proveo na listi TOP 50 Blues albuma gdje je ostvario 5. poziciju kao najbolji plasman. Za taj je album primio brončano odličje „Global Music Awards 2021“ u kategoriji instrumentala.

Tomislav nastupa u Botanistu, novoj gastro oazi koja je osvojila naša srca. U samom srcu grada, na Remetinečkoj cesti 101, postao je idealno odredište u ljetnim mjesecima. Zbog svoje bogate hortikulture na rubu samog centra i izvrsne gastro ponude nezaobilazno je mjesto koje se uz izvrsnu svirku Tomislava ne smije propustiti.