Rougemarin Park zamirisao uz vrhunska jela hrvatskih chefova

Omiljeno mjesto za druženje na otvorenom u Zagrebu, Rougemarin Park ponovno je spojio dobru zabavu i opuštanje uz vrhunsku ponudu hrane i pića, a daleko od gradske gužve. Ljetna sezona još nije gotova i upravo se obogatila jedinstvenim gastro događajem pod imenom Chef’s Park, koji će trajati sve do 11. rujna. I dok je grupa Vatra na otvorenju otpjevala svoje najpoznatije hitove, na vatri Rougemarin Park kuhinje spremala se odlična gastronomska ponuda. Brojni posjetitelji nakon povratka u metropolu, jedva su dočekali zabavu i koncerte te odličnu ponudu hrane i pića u najljepšoj zelenoj oazi.

Šest renomiranih hrvatskih chefova i dugogodišnjih gastro lica koji su složili signature menije idućih dana vladat će najpopularnijim zagrebačkim parkom. Mario Mandarić, međunarodno priznati chef koji niže samo uspjehe, ravno iz Splita donosi genijalna zero waste rješenja. Kuhar s liste Forbers 30 under 30, ove je godine dobio preporuku za Michelin vodič, a u Chef’s Parku predstavio se burgerom od govedine i biftek tartarom te domaćom tjesteninom s govedinom. I dok će jedan Mario posjetitelje osvojiti jelima od govedine, Mario Mihelj iz restorana El Toro odvest će sve goste na putovanje do Latinske Amerike i Španjolske. Najpoznatiji chef sa šiltericom i dugogodišnji zaljubljenik u latinsku kuhinju servirao je taco de pollo s pico de galo salsom, uz avokado kremu, hrskavi kikiriki te dodatak korijandara i čilija. Osim mesa pripremio je i ceviche mariniranu bijelu ribu s kremom od batata i limete s kiselom ljutikom i kukuruzom. Isključivo riblju priču pripremio je Il ponte by Stjepan Vukadin, sudac u Masterchefu i jedan od najboljih mladih chefova hrvatske gastro scene. Uvijek u potrazi za novim inspiracijama, njegova priča u Rougemarin Parku uključuje vrhunsku tunu. Tako možete probati burger od tune, tuna tartar i nenadmašivu pašticadu od tune s palentom. Za prste polizati!

Dalekoistočna kuhinja sve je češće viđena u našim odabirima za ručak ili večeru. Isto tako, Vid Nikolić prepoznat je kao vrhunski majstor dalekoistočne kuhinje. Kuhar koji je naučio Hrvate modernom fusionu, na Chef’s Parku predstavlja 4 ukusna jela – Katsu piletinu s rižom, salatama, katsu umakom i mladim lukom, Tuna poke, također s rižom, mariniranom tunom, mungo klicama, surimi salatom, wakame, ukiseljenim đumbirom i krastavcima. Pripremio je jelo i za vegetarijance, Vege poke te Shrimp laksa, posebnu egzotičnu igru okusa koja bi mogla osvojiti sve posjetitelje. Naravno, nijedno dobro gastronomsko putovanje ne može proći bez Marina Medaka. Vlasnik poznatog zagrebačkog restorana RougeMarin u zadnje dvije godine postao je zaštitno lice ugostiteljstva u Hrvatskoj, a u Chef’s Parku postat će zaštitno lice omiljenih brzih snackova poput Taleggio & Salsa burgera, Bresaola Siciliana Pizze i Janjećeg shisha & tzatziki Somuna. Šlag na kraju, preneseno i doslovno vrhunski je pastry chef. Kao ime koje stoji iza najpopularnije slastičarnice Le Kolač, složio je slatki meni koji sadržava 2 kategorije proizvoda – pržene pite sa različitim punjenjima te 3 signature kolača. Ice Cream Pie pita s hladnim punjenjem u tri različita okusa te kolačima iz standardne ponude, dobili su još jednu „konkurenciju“ – flan čokoladu – veganski kolač bez glutena i laktoze.

Druženje uz dobru hranu ne može proći bez dobre glazbe za koju će bit zaduženi brojni gostujući DJ-i i koncerti. Tako vas očekuju 1.9. otkačeni Scifidelity Orchestra, a 8.9. Mihael Kvorka trio. Detaljan raspored i program događanja dostupan je na službenoj Facebook stranici Rougemarin Parka i Instagram profilu Rougemarin Parka. Radno vrijeme je od 17 do 23 sata radnim danima, a vikendom petak i subota čak do ponoći.