Sklonište u Dumovcu: Večernje udomljavanje pasa i mačaka

U srijedu 13. srpnja 2022. godine u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu održat će se Večernje udomljavanje.
Za sve građane koji razmišljaju o udomljavanju pasa i mačaka, Sklonište će biti otvoreno od 16 do 21 sat.

U Skloništu je trenutačno više od 30 mačaka i 120 pasa. Riječ je o životinjama različitih dobi – od najmlađih do najstarijih. Neke su u Sklonište stigle proteklih tjedana, a nekima se novi dom bezuspješno traži već godinama.

Večernje udomljavanje akcija je koju organiziramo kada u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba imamo uistinu velik broj životinja. Građane potičemo da čineći plemenitu stvar svoj život obogate jednim predivnim bićem. Djelatnici Skloništa pritom im pomažu svojim savjetima, u prvom redu onima o tome kako odabrati ljubimca prema stilu života. Želimo da ljudi i njihovi udomljeni ljubimci imaju skladan suživot“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Ljeto je odlično doba za udomljavanje ljubimca jer građani tada imaju više vremena za zbližavanje s novim članom obitelji. Školarci su na ljetnim praznicima, a njihovi roditelji na godišnjim odmorima.

Građani koji bi udomili psa ili mačku, a koji ne mogu doći na Večernje udomljavanje, Sklonište mogu posjetiti radnim danom između 11 i 13 te 16 i 18, subotom od 10 do 14, a nedjeljom od 10 do 12 sati.