Predstavljena nova generacija MatePad tableta

Tehnološki div Huawei lokalno je lansirao novi uređaj Huawei MatePad serije tableta – MatePad 10.4. Tablet krasi minimalistički dizajn te napredne tehnološke značajke, što rezultira savršenom ravnotežom između izgleda i korisničkog iskustva.

Huawei FullView zaslon za impresivno iskustvo gledanja
Uz FullView zaslon s omjerom zaslona i tijela od 84%, bez lomnih točaka antene na okvirima ili preko stražnjeg poklopca pozornost korisnika se usmjerava na sadržaj zaslona. S druge strane, Huawei MatePad ima mikro-zakrivljeni okvir koji uređaj čini tanjim i omogućuje udobnije držanje u ruci. U eri u kojoj je korisničko iskustvo najvažnije, MatePad 10.4 opremljen je zaslonom rezolucije 2K koja osigurava neodoljivo vizualno iskustvo uz prikaz svih grafika i finih detalja u iznimnoj kvaliteti. Huawei MatePad dolazi uz TÜV Rheinland Low Blue Light i Flicker Free certifikate, koji potvrđuju njegovu sposobnost minimiziranja štetnog utjecaja zaslona na oči, pružajući potpunu zaštitu očiju korisnika.

Kombinacija softvera i hardvera učinkovito povećava produktivnost
MatePad 10.4 dolazi uz M-Pencil pametnu olovku koja omogućava realistično iskustvo vođenje bilješki i pisanja, što doprinosi produktivnosti prilikom rada i učenja. Tijekom korištenja, korisnici imaju osjećaj kao da drže pravu olovku, a značajke Huawei FreeScript, Annotate i Take snippet svačiji rukopis pretvaraju u uredne i praktične bilješke na zaslonu tableta.

Huawei pametna tipkovnica podržava Bluetooth povezivanje i ima hod tipki od 1,3 mm kako bi uredskim radnicima i studentima ponudila udobno i brzo iskustvo tipkanja, čak i kada se tipka s dvije ruke dulje vrijeme. Nova kombinacija funkcija tipki prečaca donosi brže operativno iskustvo i rješava različite situacije poput rukovanja složenim dokumentima i operacijama. Tipkovnica dolazi u paketu s tabletom prilikom kupovine.

Kako bi se stvorio učinkovitiji i praktičniji uredski doživljaj korištenja, MatePad 10.4 ima funkcije Multi-Window i App Multiplier. Multi-Window olakšava rad s otvaranjem do 4 prozora različitih aplikacija istovremeno, pri čemu Multiplier značajka prilagođava svaku aplikaciju za pejzažni način rada, čak i one koje ga ne podržavaju.

Interakcija bez granica u svim scenarijima upotrebe stvara više pametnih korisničkih trenutaka
Kao član Huawei obitelji pametnih uredskih uređaja, MatePad može se povezati s drugim Huawei uređajima. Suradnja s pametnim telefonom omogućuje korisnicima prijenos dokumenata s funkcijom drag and drop, kao i korištenje MatePada za upravljanje pametnim telefonom putem korištenja njegova zaslona, tipkovnice i olovke. Suradnja s računalom omogućuje korisnicima tableta slobodno povlačenje sadržaja između dva uređaja, dijeljenje tipkovnice i miša računala, kao i omogućavanje funkcije Mirror Mode, Extend Mode i Collaborate Mode za veću učinkovitost u radu i stvaranju sadržaja.

Jasan i snažan zvuk, dizajniran za sastanke i online predavanja
Iako je učinkovit u uredu i pri učenju, Huawei MatePad nudi i dobro audio – tehnološko iskustvo slušanja u različitim scenarijima kao što su video konferencije, online predavanja i drugi oblici audio-vizualne zabave. MatePad dolazi s četiri zvučnika i ugrađenim profesionalnim Harman Kardona tuning pojačalom koje omogućuje vrhunsko iskustvo zvuka. MatePad donosi izvrsne karakteristike snimanja zvuka i smanjenja buke iz okoliša, putem ugrađena tri mikrofona i već poznate Huawei tehnologije za poništavanje buke. Ovi algoritmi u stvarnom vremenu prepoznaju razliku glasove od buke i šumova te stvaraju filter koji omogućuje da se korisnici koncentriraju na glasove koje žele čuti, osiguravajući učinkovitiju komunikaciju.

Snažna baterija u u MatePad seriji
Unutar svog laganog i tankog kućišta, MatePad 10.4 donosi impresivnu i moćnu bateriju koja osigurava dugotrajnu i bezbrižnu uporabu. Baterija snage 7250 mAh može ostati u stanju pripravnosti do 28 dana i do 12 sati kontinuirane lokalne reprodukcije 1080p HD videa. Osim toga, MatePad podržava 22,5 W HUAWEI SuperCharge, koji donosi potpuno punjenje za samo 2,5 sata.

Cijene i dostupnost
Huawei MatePad 10.4 dostupan je na lokalnom tržištu kod prodajnih. Preporučene maloprodajne cijene za model u s Wifi opcijom konekcije iznosi 3.299,00 kuna, dok za LTE opciju iznosi 3.099,00 kuna. MatePad 10.4 dolazi u paketu s tipkovnicom.