Moj stil, moj kadar – poboljšajte stil uz novi Xiaomi 12 Lite

Xiaomi je predstavio mobilni telefon Xiaomi 12 Lite za međunarodna tržišta. Pomičući okvire dizajna i fotografije u svestranom flagship iskustvu donosi inovativne značajke za ambiciozne mlade korisnike.

Lagan i tanak, za modni iskorak sa stilom
Uz elegantno kućište debljine 7,29 mm i masu od svega 173 g, Xiaomi 12 Lite nevjerojatno ugodno leži u ruci. Stražnja strana izvedena je u mat prijelazu boja koje plešu sa svjetlom. Boje se protežu preko ravnih rubova za jednostavnu, ali profinjenu estetiku. Na stražnjoj strani smještena su tri elegantna metalna prstena kamera koji dočaravaju uzvišen osjećaj luksuza.

S modernim paletama boja, profinjeni dizajn Xiaomi 12 Lite ističe se u tri zapanjujuće boje – zelenoj Lite Green, ružičastoj Lite Pink i crnoj Black, koje privlače želju za samoizražavanjem.

Studijska trostruka kamera od 108 MP za snimanje naslovnica
Trostruka kamera studijske razine modela Xiaomi 12 Lite sastoji se od glavne kamere rezolucije 108 MP s velikim HM2 senzorom, ultraširokokutne kamere od 8 MP i makro kamere od 2 MP koja u detalje snima fotografije visoke razlučivosti iz bilo kojeg kuta. U kombinaciji s izoštravanjem s praćenjem oka (Eye tracking) i uključenim snimanjem pokreta (Motion capture), kamera pruža bolju jasnoću i kvalitetu fotografije te donosi potpuno nove mogućnosti za snimanje brzih naslovnih fotografija.

Prednja kamera od 32 MP ima GD2 senzor i mogućnost automatskog izoštravanja, što omogućuje ultra čiste selfieje profinjene jasnoće i boja. Pokretan Xiaomijevim algoritmom koji koristi procjenu dubine i matiranje portreta kako bi simulirao realistični bokeh efekt, portretni selfie način rada s automatskim HDR-om isporučuje odlične selfieje. Nadopunjena opcijom Xiaomi Selfie Glow – koja se sastoji od dva meka LED svjetla, prednja kamera snima vašu prirodnu ljepotu u iznimnim detaljima, u svim scenarijima.

Pored toga, Xiaomi 12 Lite dolazi s nizom impresivnih instaliranih fotografskih značajki za još bolje postove i videozapise na društvenim mrežama, uključujući i Magic cutout — profesionalnu aplikaciju za uređivanje fotografija koja automatski identificira i ocrtava ljude, mačke i pse, Vlog mod s 19 predložaka za kreiranje brzih vlogova različitih stilova te druge uzbudljive značajke, kao što su One-click AI cinema i niz jednostavnih za korištenje kinematografskih filtara.

Flagship 5G performanse s turbo punjenjem od 67 W
Xiaomi 12 Lite opremljen je čipsetom Snapdragon® 778G, koji donosi vrhunske 5G performanse. Izrađen u 6 nm procesu, osmojezgreni SoC maksimizira 5G , a istovremeno održava ravnotežu između performansi i potrošnje. Višeslojni sustav hlađenja osigurava učinkovito odvođenje topline kako bi se pružilo glatko, sveobuhvatno iskustvo.

Baterija od 4300 mAh na Xiaomi 12 Lite podržava cjelodnevno korištenje, dok turbo punjenje od 67 W puni i do 100% baterije u svega 41 minutu kako biste ostali u pokretu . U smislu produljenja dugoročnog zdravlja baterije uređaja, Xiaomijev pametni algoritam punjenja – Xiaomi AdaptiveCharge, uči iz korisničkih uzoraka noćnog punjenja kako bi optimizirao punjenje tijekom noći i omogućio da se uređaj potpuno napuni prije no što se korisnik probudi.

Realistično iskustvo slike i zvuka za svakodnevnu upotrebu
Xiaomi 12 Lite dolazi s 6,55” AMOLED zaslonom te HDR10+ i Dolby Vision®, koji donose prvoklasno iskustvo prikaza slike. Zaslon TrueColor, koji može prikazati 68 milijardi boja, isporučuje bogate i točne boje prilikom pregledavanja vaših fotoalbuma ili omiljenih modnih kataloga.

Opremljen je i osvježavanjem zaslona do 120 Hz i uzorkovanjem dodira od 240 Hz za fluidno iskustvo rada. S cjelodnevnim programom njege za oči, koja uključuje Sunlight mode 3.0, Reading mode 3.0 i True Display, Xiaomi 12 Lite pruža ugodno iskustvo rada i smanjenjo naprezanje očiju.

Za impresivno zvučno iskustvo, Xiaomi 12 Lite dolazi i s parom stereo zvučnika te prostornom audio tehnologijom Dolby Atmos®.

Tržišna dostupnost
Xiaomi 12 Lite dolazi u tri varijante pohrane. Preporučene maloprodajne cijene iznose USD 399 za verziju 6 GB + 128 GB, USD 449 za verziju 8 GB + 128 GB te USD 499 za verziju 8 GB + 256 GB, a prednarudžbe kreću danas putem ovlaštenih online prodajnih kanala.