Umag je domaćin glazbenim senzacijama koje ne smijete propustiti

Sjajan glazbeni program očekuje nas na ovogodišnjem umaškom ATP turniru. Na Umag Music Nights na 32. Plava Laguna Croatia Openu, svake večeri, počevši od 23. srpnja pa do kraja turnira, a nakon završnih mečeva, očekuju nas prave glazbene senzacije. Jedna od najpopularnijih RAP glazbenica regije Senidah u Umagu će izvesti svoje najveće hitove, dok se jedan od najboljih DJ-a današnjice Fedde Le Grand vraća u Istru na veliko veselje brojnih obožavatelja.

Nakon atraktivnih teniskih mečeva, program se seli u Dance arenu u kojoj će glazbeni program u petak, 22. srpnja otvoriti Ansambl LADO i Jazziana Croatica Borne Šercera. Ansambl LADO kao jedini nacionalni profesionalni folklorni ansambl u Hrvatskoj čuva od zaborava bogatu Hrvatsku plesnu i glazbenu tradiciju, a ovaj projekt čuva od zaborava poznate i malo manje poznate Hrvatske legende. U projektu su spojeni Jazziana i tradicijski pristup Lada glazbi te je dobiven jedan poseban projekt baziran na odličnim skladbama i legendama koje oživljavaju priče Ivane Brlić Mažuranić i druge mitske priče i legende. Ovo je autohtoni hrvatski produkt koji publici prenosi jedan jedinstveni i zaista snažan doživljaj.

U subotu, 23. srpnja večer će otvoriti nizozemski DJ duo Sick Individuals koji čine Rinze „Ray“ Hofstee i Joep „Jim“ Smeele. Grupa je osnovana 2010. od kada se strelovito penju glazbenim ljestvicama. Ljubitelji elektroničke glazbe dobro su upoznati s repertoarom ovog DJ dvojca koji je poznat i po suradnji a Axwellom iz Swedish House Mafie s kojim su izdali singl “I Am“. Njihovi remixevi pjesama Rihanne, Aviciija i drugih zauzimali su prva mjesta na top ljestvicama.

Nedjelja, 24. srpnja rezervirana je za hrvatski glazbeni program Seriously Twisted koji je poznat po izvrsnoj i zaraznoj elektroničkoj glazbi. Njihovi DJ-evi garanzicja su dobre zabave. Popularni istarski bend Night Express također je garancija dobre plesne glazbe i najnovijih hitova. Njihova lepršavost i osebujni kostimi uvijek vesele, a nastupit će u ponedjeljak, 25. srpnja.

Vodeća regionalna RAP glazbenica Senidah prozvana je i balkanskom trap divom. Ova rođena Slovenka izdala je brojne hitove kao što su mega popularni Slađana i Mišići koje izvodi diljem regije te na vodećim festivalima. Nedavno je u Istri nastupila pred više od 40 tisuća ljudi, a koncert u Dance areni održat će u utorak, 26. srpnja.

Nizozemski DJ i producentski duo W&W nastupi će u srijedu, 27. srpnja. Svjetsku slavu stekli su producirajući trance glazbu. Njihovi setovi, uz trance, uključuju i druge žanrove kao što je house. Na nastupima imaju izvrsnu komunikaciju s publikom pa nas tako u Umagu očekuje pravi spektakl.

Švicarska DJ zvijezda Antoine dobro je poznat hrvatskoj publici s kojom će ponovni susret u Umagu imati u četvrtak, 28. srpnja. Do danas je izdao više od 50 albuma, njegovi su nastupi rasprodani tjednima unaprijed, a njegov tjedni radio podcast sluša se diljem svijeta.

Vikend na umaškom ATP turniru počinje uz Vida Loca koji u Umag dolaze s Ibize na kojoj redovno godinama nastupaju. Poznati su kao kreatori izvrsne atmosfere. Pred hrvatskom će publikom nastupiti u petak, 29. srpnja.

Prava glazbena poslastica bit će nastup jednog od najboljih DJ-a današnjice Fedde Le Granda koji će svoj set imati u subotu, 30. srpnja. Njegov hit „Put Your Hands Up For Detroit“ postigao je svjetsku slavu i osigurao mu strelovit uspon diljem svijeta. Nastupa na vodećim festivalima i ima milijune obožavatelja koji ga redovno prate, pa se tako u umaškoj Dance areni očekuje pravi spektakl.

Bogat glazbeni program garancija je dobre zabave koja je dobro poznata svim gostima koji borave u Umagu posljednjih dana mjeseca srpnja. Ulaz na sve glazbene programe za vrijeme trajanja turnira slobodan je za sve posjetitelje.