Evo što su rekli kavoljupci o navikama ispijanja kave

Navika ispijanja kave u Hrvatskoj ima već dugu tradiciju. Hrvati su poznati po ljubavi prema kavi. Dan koji počinje bez omiljenog gutljaja kave za prosječnog kavoljupca u Hrvatskoj je gotovo nezamisliv. No, svatko ima svoje preferencije kada je u pitanju ritual ispijanja kave.

Pogledamo li šire od lijepe naše, postoje određene činjenice ili preferencije među drugim narodima kao što je ona da Talijani vole piti kavu s nogu, Kubanci u krugu obitelji i prijatelja, a Meksikanci uz mnoštvo začina. Vođeni tim predrasudama i znatiželjom odlučili smo provesti anketu na De’Longhi društvenim mrežama i saznati što vole kavoljupci u Hrvatskoj.*

Kavoljupci su nam otkrili kako prvu jutarnju kavu najviše vole popiti na miru. I tu su jednoglasno odlučili da ih nimalo ne privlači ispijanje kave kako to rade neki drugi – na putu do posla ili odredišta.

Ispijanje kave im je toliko drago da to rade više puta dnevno, čak 91% kavu pije nekoliko puta u danu dok samo 9% to radi samo ujutro. Kada je doba dana u pitanju 87% radije bira jutro za uživanje u kavi dok samo 13% kavu radije pije poslije ručka.

Naši ispitani kavopije više vole kavu s mlijekom (94%) nego sa šlagom (6%). Čak 71% njih kaže da kavu pije zbog opuštanja, a 29% zbog druženja. Ipak većina kavopija, njih 58% više voli kavu popiti u društvu nego da to rade sami.

Svugdje je lijepo, ali kod kuće je najljepše vrijedi i kada je ispijanje kave u pitanju jer 72% ispitanika više voli piti kavu kod kuće.

No, što mislite jesmo li kao i Talijani više za espresso ili ipak radije pijemo cappuccino? Naši ispitanici ipak su se odlučili za cappuccino. Njih 58% odabralo je cappuccino dok je 42% odabralo espresso.

A vi, jeste li tim espresso ili cappucino?

*Anketa je provedena na društvenim mrežama De’Longhi Hrvatska te putem kanala influencera.