Zagrebačku publiku rasplesat će nova era svjetskih DJ-eva

Pažljivo pripremljen program audiovizualnog micro-house spektakla kreće 20.05. u Katran Klubu, s dva odvojena stagea, chill zonom i poznatim imenima elektronske glazbe.

’Njegovi zvukovi negdje su između housea i techna te stvaraju nešto čarobno i jedinstveno’’ kažu ljubitelji house glazbe za COSMJN-a, a upravo on će razveseliti zagrebačku publiku 20. svibnja u Katran klubu. Naime, COSMJN, ime svjetske Rumunjske klupske scene, stiže u Hrvatsku. Producent je i DJ sa sjedištem u Rumunjskoj, Bucharest, radi pod najvećom Rumunjskom agencijom Sunrise, organizatora svjetski poznatog Sunwaves festivala. Agenciju dijeli sa imenima kao Raresh, Arapu, Petre Inspirescu, Priku,… Na svjetskoj elektroničkoj glazbenoj sceni smatra ga se jednim od najboljih DJ-eva zbog svog umijeća miksanja istovremeno na 4 različita playera.

Rame uz rame s njim, naći će se afirmirani Splićanin Mariano Mateljan, poznat kao svijetla točka kada pričamo o producentima koji se probijaju kroz scenu Europske elektronske glazbe u Hrvatskoj. Elektronskom glazbom počinje se baviti već 2013. godine, a danas je poznat kao DJ resident poznatog Sonus Festivala te Fuse rezidencije iz Londona, UK-a, te je član Francuske agencije Interwave. Mariano je domaći reprezentativac toga zvuka te će na gramofonima dočekati velika imena ove ljetne sezone u Zagrebu i pružiti dobar provod, u njegovom uvijek prepoznatljivom stilu.

Osim Cosmina i Mariana Mateljana, u Katranu nas očekuju velika imena micro housea poput Bose kolektiva iz Španjolske koji će predstaviti svoje glazbeno znanje na jedim od najekskluzivnijih audio sustava na svijetu – VOID Acoustics UK, koji preko Void.hr distributera P.Audio sponzoriraju ove evente.

Dëkyr (Bose kolektiv), osnivač mikro-pokreta iz Madrida, poznat je po svojim minimalističkim i snažnim setovima u kojima prezentira svoje kompleksne vještine miksanja. Uz njega, tu je i Roldan, DJ rođen u Guatemali, Južna Amerika, kojeg smatraju jednim od najvećih umjetnika španjolske madridske klupske scene. Uz strane izvođače, iz Njemačke dolazi mladi producent i DJ DIKKA, čiju glazbenu produkciju objavljuje veliki dio Europe, HTTPS resident DJ IGZ te jake lokalne snage Bosk i Kobali.

Organizatore ovog događaja, HTTPS: i Smooth events, spojila je želja da publici u Hrvatskoj predstave serijal micro-house evenata kao svojevrsnog kontrapunkta sveprisutnom mainstream elektronskom zvuku. Ista karta vrijedi za oba floora, a ideja je pružiti osjećaj dva odvojena kluba na istoj lokaciji. Ukoliko vam ni izbor dva muzička ritma neće biti dovoljan, organizatori su osigurali i prostor namijenjen za chill-zonu, gdje će se nalaziti ležaljke, voće i piće. Svega toga smo nakon duge dvije godine distance, svi željni.

Oba stagea su supportirana od strane Void Acoustics BTY teama te Sinstatic vizual-arts inženjera. Uz osam vrhunskih izvođača, najopsežnije Void Audio stageove u HR te pomno odabran glazbeno-edukacijski program, zabavljamo se do ranih jutarnjih sati u samom centru Zagreba.’’ dodaju organizatori.

Nikako ne propustite jedan od najluđih provoda uz vrlo ozbiljnu ekipu: COSMJNa iz Rumunjske, našeg Mariana Mateljana iz Splita, Bose kolektiv iz Španjolske te DIKKU iz Njemačke te jake lokalne snage. Early birds ulaznice su već rasprodane, a broj stolova limitiran i zato brzo klik na link da osigurate svoja mjesta. Ulaznice su dostupne na platformi Entrio.

Fotografije: Enora Paola