Što rade tukani u centru grada?

Dva tukana pojavila su se u centru Zagreba i građane počastili ukusnim pićem: Toco fruit & veggie!

Kakve veze imaju Toco i tukani? Tukan je zaštitno lice Toca jer se ove ptice smatraju dobrim poznavateljima kvalitetnog voća i povrća što im je glavni izvor prehrane, a zahvaljujući tome imaju važno mjesto u prirodi jer raspršuju sjemenke tropskog bilja. A Toco, novo osvježavajuće piće iz Jamnice, sadrži 10% udjela voća i povrća i po tome je poseban. Riječ je o niskoenergetskom negaziranom piću s prirodnim sastojcima, vitaminima i originalnim kombinacijama voćno-povrtnih okusa. Toco sadrži manje od 20 kcal/100 ml zbog čega pripada skupini pića niske energetske vrijednosti. Odličan je izbor za sve koji traže manje kalorija, kreativnu kombinaciju voća i povrća, odličan okus i funkcionalnost vitamina. Toco ne sadrži konzervanse, umjetne arome niti bojila.

S obzirom da je riječ o potpuno novom proizvodu, u Zagrebu je organizirana degustacija Toca uz podršku maskota tukana koji su oduševili građane dok su isprobavali različite okuse Toca. Originalne fruit & veggie kombinacije odličnog su okusa, no imaju manje šećera od sličnih pića. Zato se odlično uklapaju u trendove smanjenja šećera u pićima jer sadrže manje od 5 grama šećera na 100 ml proizvoda.

Još jedna prednost Toca su vitamini. Tako Toco s okusom crvene naranče, avokada i cikle sadrži vitamine C, A, B6 i B12, Toco multivitamin ima vitamine C, A, niacin, E, B5, B6, tiamin, B9, biotin i B12 dok Toco s okusom naranče, nektarine i mrkve sadrži vitamine C, A i E. Toco proizvodi sadrže 15% preporučenog dnevnog unosa vitamina u 200 ml i time predstavljaju značajan izvor vitamina u prehrani.