Predstava Kolarina “Karaoke show” na XV Gumbekovim danima

Poznata radio i TV voditeljica Darija Mikulandra Žanetić u novoj ulozi, sutra se vraća na zagrebačke kazališne daske. Predstava Kazališne družine Kolarin “KARAOKE SHOW”, autora Davora Špišića, a u režiji Paola Tišljarića izabrana je za XV Gumbekove dane – festival kabareta u organizaciji Histriona. Predstava će se odigrati 25. svibnja (srijeda) u 20 sati u Histrionskom domu u Zagrebu.

Ova predstava s glazbenim elementima, premijerno izvedena u veljači 2019. godine u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, oduševljava publiku uvijek iznova u dubrovačkom kraju kao i na brojnim gostovanjima po Hrvatskoj, pa i u regiji. Komedija je to o gorko-smiješnim zabunama samoće, o žudnji za ljubavlju i opsesiji da se bude netko drugi ili otputuje u neke bolje svjetove.

Prvi put je drama izvedena 2004. i to u zvučnom obliku – u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija. Iste godine dogodilo se i koncertno čitanje „Karaoka“, u produkciji Matice hrvatske Osijek. Zatim su karaoke-antijunaci krenuli na Otok i progovorili engleskim jezikom. Naime, obje reading productions koje su uslijedile, odigrane su u Velikoj Britaniji: 2005. u produkciji West Yorkshire Playhouse u Leedsu te 2013. u Londonu, kao projekt Honey-tongued Theatre Productions. Ovo je prva scenska izvedba „Karaoka“ na hrvatskom jeziku, na jeziku na kojem je drama napisana.

Autor predstave je Davor Špišić, režiju i scenografiju potpisuje Paolo Tišljarić, a kostimografiju Tea Bašić Erceg. U predstavi glume Jelica Čučević, Darija Mikulandra Žanetić i Leo Mrkić te uživo izvode poznate hitove u aranžmanima Giorgia Baranca. Predstava KARAOKE SHOW je do sada osvojila osam nagrada, od toga nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu Jelice Čučević na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu Darije Mikulandre Žanetić na istom Festivalu te brojne druge.