Chef Orhan Cakiroglu nova je zvijezda nagrađivanog restorana Matsunoki

Restoran Matsunoki, smješten u nagrađivanom lošinjskom hotelu Bellevue, dobio je novog vrhunskog chefa – Orhana Cakiroglua. Ovaj velemajstor suvremene japanske kuhinje svoju je impresivnu kulinarsku karijeru izgradio u nekim od najpoznatijih i najnagrađivanijih svjetskih restorana, kao što su Zuma i Hakkasan, a neupitno je da ima znanje, iskustvo i viziju za podizanje ovog cijenjenog restorana na nove visine. Restoran Matsunoki već se može pohvaliti prestižnim Michelinovim tanjurom te izuzetno vrijednom nagradom „Best of Award of Excellence” časopisa Wine Spectator, a s novim chefom Cakirogluom zasigurno je na putu prema još značajnijim postignućima. Sve čari bogate japanske kulture i gastronomije gosti će moći iskusiti i okusiti već nadolazećeg vikenda u okviru jedinstvenog događanja „Discover Japan“, koji će se održavati u restoranu Matsunoki, a chefu Cakirogluu pridružit će se i chef Yoshizumi Nagaya, još jedan velemajstor japanske kuhinje i vlasnik Michelinove zvjezdice.

Orhan Cakiroglu

Od petka 27. do nedjelje 29. svibnja Lošinj će postati otok izlazećeg sunca zahvaljujući luksuznom hotelskom brendu Lošinj Hotels & Villas, koji u jednom od svojih najsjajnijih bisera, hotelu Bellevue, priprema dosad neviđeni spektakl pod nazivom „Discover Japan“. Sve goste koji žele doživjeti drevnu japansku kulturu te intrigantni životni stil zemlje izlazećeg sunca očekuje bogat program prepun radionica i ceremonija u režiji japanskih, ali i domaćih majstora svog zanata. Osim upoznavanja s umjetnošću bonsaija, tradicijom ispijanja čaja i borilačkom vještinom kendo, goste će oduševiti i večera „Rising Sun Grand Master Dinner“, koju će u jedinom japanskom restoranu na hrvatskim otocima, Matsunokiju, zajedno s chefom Orhanom Cakirogluom pripremiti pravi sensei japanske kuhinje – chef Yoshizumi Nagaya.

Ovaj iskusni japanski chef vlasnik je restorana Nagaya iz Düsseldorfa, nositelja prestižne Michelinove zvjezdice i impresivnih 17 bodova Gault & Millaua. Svoje je vještine usavršio radeći s legendarnim velemajstorom tradicionalne niponske kuhinje, Toshirom Kandagawom, kao i Takadom Hasshom, zvijezdom inovativne kulinarske umjetnosti, koji je poznat po svom progresivnom pristupu Kaiseki. Sashimi hamachi, Tempura shrimp kadif i Wagyu loin steak samo su neki od izvornih japanskih specijaliteta koji će goste restorana Matsunoki odvesti na nenadmašno putovanje ovom zemljom očaravajuće povijesti i kulture.

S obzirom na to da je hotel Bellevue i službeno prepoznat te nagrađen kao najbolji hotelski Spa & Wellness na svijetu, goste ovog nezaboravnog vikenda očekuje i jedinstveno wellness iskustvo koje će ih upoznati s tajnama dugovječnosti te tjelesnog i duševnog mira drevnog Japana. Točnije, čeka ih poseban Ikigai Wellness, odnosno japanski koncept koji spaja vitalnost i smisao života. Pritom se posebno ističe pomlađujuća shiatsu masaža, za koju će se ovog vikenda pobrinuti Gerlinde Hessler, gostujuća shiatsu majstorica.