Zagreb je domaćin techno spektaklu kakav se ne pamti

Najljepši zagrebački festival We Love Sound svoje peto izdanje najavljuje za srijedu, 15. lipnja jednom od najjačih techno postava koje je Zagreb ikad slušao, kao uvod u praznike koji slijede tog tjedna. Ne velikom jarunskom Jezeru ovaj događaj kojeg krasi vrhunsko ozvučenje i čarobna scenografija, po prvi put će se održati na čak tri pozornice s najboljom postavom do sad.

Richie Hawtin kojeg We Love Sound dovodi u Zagreb po prvi put nakon 20 godina, Reinier Zonneveld čiji live nastup trenutno «žari i pali» svjetskom scenom , PAN-POT koji je na prošlogodišnjem izdanju ovog događaja napravio spektakl ispred nekoliko tisuća posjetitelja, Indira Paganotto koja je oduševila goste nedavno održanog We Love Sounda u zagrebačkoj Hali i palestinska Djica Sama’ Abdulhadi čiji nastup poznat diljem svijeta u hrvatskoj prijestolnici ćemo imati prilike čuti po prvi put. To su tek prva najavljena imena svjetske elite dok će domaće snage predvoditi miljenici hrvatske publike Petar Dundov i DJ Jock.

Za peti jubilej, organizatori pripremaju posebno festivalsko uređenje koje ovaj festival uvelike razlikuje od drugih. Jarun se tog dana pretvara u cvjetni dnevni boravak u kojem stvaramo najljepše uspomene. Na radost mnogih, svirka će trajati od 18 sati do 6 ujutro. Trenutno je u fazi predregistracija za povoljnije early bird ulaznice po cijeni od 140 kuna : https://we-love-sound.com/wls-open-air-zagreb

Najjači zagrebački techno floor tako će ugostiti velikane svjetske scene;

Richie Hawtin je ime koje je zadnjih 25 godina vodeće na svjetskoj glazbenoj sceni i smatra se jednim od pionira minimal techno zvuka još od ’90tih godina. Ovaj višestruki dobitnik prestižnih DJ nagrada kreirao je stilove i neki od fanova techno zvuka, odrasli su uz njegove setove. Po prvi put nakon dugog niza godina nastupit će u Zagrebu i vjerujemo da će i stariji i mlađi fanovi Richija uživati u njegovom nastupu na zagrebačkom Jarunu.

Indira Paganotto već više od desetljeća je na sceni a njenom talentu svjedoči nedavni debitantski nastup na We Love Sound događaju u punoj zagrebačkoj Hali na kojem je oduševila posjetitelje. Indirini setovi su puni groovea i snažnosti, ona crpi elemente iz svih žanrova uključujući psytrance, acid i techno. Izdala je nevjerojatne i jedinstvene čvrste EP-je pod nazivom ‘Number’, “Yellow Lambo”, ove godine postala i rezident svjetski poznatog kluba DC-10 na Ibizi ali je redovan gost na svim festivalima diljem svijeta.

Možda PAN-POT spajaju sličnosti između dvoje ljudi, ali razlike među njima stvaraju nešto posebno. Tko god je bio na We Love Sound Open Airu prošlo ljeto, zna kakav su spektakl priredili za nekoliko tisuća ljudi na Jarunu. Duo je nedavno predstavio drugi album „The Other“ i remikseve za legendarnog Carla Coxa, Slama, Paul Kalkbrennera i renomiranog Stephan Bodzina, a sve to uz gust raspored turneja. Redovito se pojavljuju u najboljim klubovima i najvećim festivalima na svijetu kao što su Time Warp, Awakenings, Glastonbury, Kappa Future i Tomorrowland..

Reinier Zonneveld predstavlja mlađu generaciju producenata koja trenutno «žari i pali» svjetskom scenom i puni festivale i dvorane sa nekoliko tisuća posjetitelja diljem planete. Upoznao je glazbu kroz satove klasičnog klavira koje je započeo sa samo tri godine. Nekoliko godina kasnije počeo je skladati klasičnu glazbu i izvoditi solo klavirske koncerte. No tek nakon što je pohađao svoje prve ilegalne rave partije tijekom studija, umjetnik kojeg danas poznajemo počeo je istraživati ​​produkciju elektronske glazbe. Nakon što je 2015. završio dva magistarska studija odlučio je sve svoje vrijeme i trud posvetiti svojoj strastvenoj sve većoj strasti: produkciji i izvođenju tehno glazbe. U roku od samo nekoliko godina od početka svoje karijere, već je nastupio na svim kontinentima, od glavnih pozornica do underground klubova, ostavljajući oduševljenu publiku na svakom plesnom podiju.

Sama’ Abdulhadi prva je Djica i producentica palestinske underground scene sa svjetskom karijerom. Nakon što je završila SAE Institut u London za audio inženjera, izdala 2 albuma pod pseudonimim Skywalker, bacila se u DJ vode te ju je nastup na Boiler Roomu koji je pregledan čak 3 miljuna puta vinuo u sami vrh svjetske elektroničke scene. Danas nastupa na svim ključnim festivalima i događajima diljem svijeta i iako je svoju adresu prebacila u Pariz, uvijek se trudi biti podrška kolegama Djima i producentima iz ratom obavijene Palestine. Njen nastup u Zagrebu bit će ujedno i njen premijerni nastup u Hrvatskoj i svi ga željno očekujemo.

We Love Sound predstavio je samo prva imena koja će nastupiti na Open Airu na Jarunu na početku otvaranja zagrebačke ljetne sezone, a uskoro ćemo saznati i cijeli program ovog sad već tradicionalnog okupljanja fanova elektroničke glazbe iz cijele Hrvatske, zemalja regije ali i zemalja Europe.