Samo je jedan ZekoEko

Portali Wish.hr i Wish mama.hr već petu godinu zaredom organizirali su edukativno i zabavno događanje za djecu humanitarnog karaktera na uskrsni ponedjeljak u Zoološkom vrtu grada Zagreba. S početkom u 11 sati, događaj je okupio velik broj posjetitelja, koji su mogli sudjelovati u bogatom programom namijenjenog za djecu i mame koji je uključio eko kreativne uskrsne radionice i kulinarski show-ove, zabavne dječje predstave za djecu kazališta Šareni svijet, nastup dječjeg zbora Kikiči, i genijalci, plesne točke sportskog plesnog kluba Petrinija te završni veliki dječji disco. No, to nije bio sve. U sklopu ZekoEko događanja održala se i modna revija hrvatskih modnih brendova Viktorija Design odjeća i Vibela Desigin, koje su pred brojnom publikom nosile poznate hrvatske mame i njihove kćeri.

Cilj događaja je u ovim u ovim teškim i čudnim vremenima pružiti djeci radost odrastanja, a odraslima sreću u srcima za vrijeme Uskršnjih čarolija. Upravo zato, i ove godine ZekoEko djeluje humanitarno, priskačući u pomoć djeci ratom pogođene Ukrajine kako bi se poslala jasna poruka da je osmijeh kao i sreća na licima djece životni prioritet.

Događaj su uvodnim riječima otvorili Dejan Jaić, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba i pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo i ekološku održivost i strategijsko planiranje, direktor Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok te Dijana Mikloš, urednica portala Wishmama.hr i Wish.hr.

Oduševljen sam ovim programom te kao Grad Zagreb sretni smo i ponosni pružiti podršku i potporu projektima koji prije svega uveseljavaju naše najmlađe“, izjavio je Dejan Jaić, te službeno otvorio ZekoEko.

Na EkoZeko događanju djeca su mogla zasaditi svoj mini vrt presađivanjem sadnica u posudice koje su odnijeli doma, sudjelovati kao meštri u kuhinji Wish mama i Mini Chef kuhaju, uživati u brojnim radionicama crtanja i bojanja uskrsnih motiva.

Osim za djecu, ZekoEko donio je i edukativne sadržaje za odrasle, uključujući modnu reviju Miss4Miss gdje su predstavljene modeli i modna rješenja hrvatskih dizajnera, a nosile su ih upravo poznate i uspješne hrvatske mame. Nadalje, održano je i edukativno predavanje pod nazivom Abeceda njega, čiji je cilj bio roditeljima dati korisno znanje o brizi i njezi malodobne djece.

Šećer na kraju za zaigrane mališane bio je Dječji disko ZekoEko uz maskote Medu Štedu i Zeku, gdje su posjetitelji plesnim koracima ispratili događaj do kraja i plešući darovani slasticama otišli doma. Jer samo je jedan ZekoEko!

Pokrovitelji ZekoEko edukativnog i zabavnog događanja za djecu su: Grad Zagreb, Međunarodni institut za klimatske aktivnosti, Zaklada Hrvatska za djecu i Quintessentially Group i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Za više informacija posjetite portale https://www.wish.hr/ i https://www.wishmama.hr/.

Foto: Rene Karaman