Nespresso kapsule pretvorene u energiju

Dan planeta Zemlje idealno je vrijeme za stvaranje navika kojima ćemo pokazati ljubav prema planetu na kojem živimo. Budući da mnogi od nas već savjesno brinu o okolišu, zašto se na ovaj dan ne bismo prisjetili svih onih sitnica kojima mu pokazujemo koliko ga cijenimo i istovremeno brinemo o sebi?

Kod većine self sare rituali uključuju opuštanje uz dobro društvo i šalicu premium kave čiju kvalitetu osjećamo u svakom gutljaju. No, jeste li znali da odvajajući vrijeme za sebe možemo brinuti i o prirodi? Toga su svjesni mnogi Nespresso ljubitelji koji su od 2021. godine u Hrvatskoj reciklirali više od sedam tona Nespresso kapsula za kavu. Točnije – 7.246 kilograma.

Uz poruku Doing is everything, Nespresso je prošle godine pozvao ljubitelje vrhunske kave da im se pridruže u akciji recikliranja kapsula nakon uživanja u omiljenom napitku i tako pridonesu ostvarenju cilja koji je postavljen za kraj 2022. godine, a to je da svaka Nespresso kapsula bude ugljično neutralna.

Ako još niste, akciji se možete pridružiti i vi. Prilikom sljedeće kupnje, u Nespresso boutiqueu u zagrebačkoj Ilici ili Arena Centru, zatražite posebnu vrećicu koja je predviđena za odlaganje iskorištenih kapsula Nespresso kave. Kada ju popunite, kapsule ubacite u automat koji se nalazi u posebnom Life recycling kutku u Nespresso boutiqueu u Ilici. Ovisno o tome koliko ste kapsula ubacili, na ekranu će se prikazati informacije o doprinosu koji ste time dali očuvanju okoliša i što će reciklirane kapsule postati.

Na taj smo način od 2021. godine sedam tona kapsula pretvorili u 7.875 kilograma komposta za regeneraciju tla, 8.652.000 sati svjetlosne energije, energiju dostatnu za 14.448.000 kilometara na električnom biciklu ili 15.750.000 punjenja mobilnog uređaja.

Budući da su kapsule u kojima je Nespresso kava pohranjena izrađene od aluminija koji se može reciklirati beskonačno mnogo puta, tko zna – možda nova Nespresso World Explorations linija bude izrađena baš od aluminija koji ste ranije reciklirali. Na taj ćete način istovremeno moći opušteno piti novi Miami espresso i biti ponosni na sebe.

Ako već niste, donesite iskorištene Nespresso kapsule u boutique u Ilici 19 ili Arena Centru i pridružite se 91 posto ljubitelja ove premium kave koji su već dio velike Nespresso akcije recikliranja. Brigom o sebi zaštitite i planet Zemlju!