Povratak Teatra Poco Loco

Nakon dvogodišnje pauze uslijed pandemije, vođeni snažnim porivom da ne odustaju, ponajviše zbog strepnje da sve te silne priče neće biti ispričane, Teatar Poco Loco vraća se pred zagrebačke klince donoseći kroz pričaonice PRIČA MI SE PRIČA čak osam bajki! Riječ je o 14. sezoni ove – među zagrebačkom publikom – omiljene forme koja uključuje koncertno čitanje bajki uz glazbu i ilustracije uživo.

Dugoiščekivane bajke bit će izvedene u periodu od 6. veljače do 27. ožujka, u uobičajenim terminima nedjeljom u 10.30 i 11.30 sati u Centru mladih Ribnjak. Ovosezonski ciklus uključuje šest već prije izvođenih bajki – Trnoružicu 6. veljače, Djeda i repu 13. veljače, Ružno pače 20. veljače, Vuka i sedam kozlića 6. ožujka, Princezu i žapca 13. ožujka te Crvenkapicu 20. ožujka. Pored tih šest, dvije će bajke premijerno biti ispričane domaćoj publici – Baka Zima 27. veljače i Kraljevna na zrnu graška 27. ožujka! Od ove sezone Teatar Poco Loco promovira i nove formate te će predstaviti tri audio priče i video spotove s albuma Orkestra Pokoloka na kojem se nalaze popularni songovi iz omiljenih priča.

Priče pričaju i izvode Maja Katić, Zrinka Kušević, Dunja Fajdić, Renata Carola Gatica kao i brojni suradnici glumci i umjetnici: Petra Bokić, Hana Lukas Midžić, Nikola Nedić, Fabijan Komljenović, Maja Kovač, Marko Movre, Lea Đido Božak, Vera Pfaff, Nikša Marinović i Ivan Horvat.

Unatoč ograničenim kapacitetu posjetitelja, cijena ulaznice ostaje 20 kuna. Cilj i želja nam je da kazalište bude dostupno svima!


A kako je Priča započela?
Projekt Priča mi se priča nastao je 2014. s ciljem osiguravanja adekvatnog sadržaja za one najmlađe – osmišljeno kao pripovijedanje bajki, profesionalni glumci uz pratnju profesionalnih glazbenika i animirane ilustracije, čitaju poznate i manje poznate priče u formatu koncertnog čitanja čime se želi istaknuti važnost pripovijedanja i vrijednost čitanja. Forma je obogaćena s vizualnim efektima i glazbom s instrumenata koja se izvodi uživo. Tako djeca povezuju sadržaj s određenom audiovizualnom senzacijom i dobivaju priliku upoznati različita glazbala.

Uz ovaj popularni format, Teatar Poco Loco intenzivno se bavi približavanjem pripovijedanja djeci kroz različiti online forme: audio priče, video spotove te novi interaktivni online projekt u kojem će se djeca iz vlastitog doma moći družiti s omiljenim likovima iz bajki. Promocija online formata održat će se tijekom veljače i ožujka, a audio priča Kraljevna na zrnu graška može se već sad slušati OVDJE.
Priče iz ciklusa PRIČA MI SE PRIČA čitaju se i izvode nedjeljom u 10.30 i 11.30 na Sceni Ribnjak u Centru mladih Ribnjak.

Ulaznice: cmr.mojekarte.hr , www.teatarpocoloco.hr