Ne odgađajte svoja putovanja, osigurajte ih

Otkako je pandemija Covid-19 zavladala, putovanja su postala više izazov nego zadovoljstvo. Odlazak na put, bilo službeni ili privatni, i prije je rijetko prolazio bez određene razine stresa i nervoze. Sada, s pojavim različitih restrikcija i mjera zbog pandemije, koja se mijenjaju iz dana u dan, cijela situacija putovanja se dodatno zakomplicirala. Strah od otkazivanja putovanja, gubitka prtljage i razboljenja u stranoj državi mogu pokvariti, ili staviti u drugi plan, pozitivno uzbuđenje zbog novog putovanja. Zbog svih potencijalnih komplikacija, putovanja su već duže vrijeme jednostavno – stavljena na čekanje.

Stres i neizvjesnost oko putovanja možda se ne mogu potpuno izbrisati, kao niti dinamika novih korona-mjera, ali osigurati sigurnost na putovanju, uz adekvatno putno zdravstveno osiguranje, nikad nije bilo pristupačnije.
Može se reći da je putno zdravstveno osiguranje, uz dokumente i novčanik, najvažnija stvar koja vam treba na putu. Na putovanju se mnogo toga može zakomplicirati, kao što je na primjer iznenadno oboljenje. Merkurovo putno zdravstveno osiguranje obuhvaća pokriće za slučaj hitne medicinske pomoći koja je potrebna zbog bolesti osiguranika ili posljedica nesretnog slučaja za vrijeme privremenog boravka u inozemstvu. Osiguranje pokriva i neophodni transport u Republiku Hrvatsku (tzv. repatrijacija) zbog potrebe navedenog medicinskog tretmana.

Kako bi putovanja prošla što bezbrižnije, što je moguće i u doba pandemije, Merkur osiguranje pripremilo je posebnu ponudu – popust od 50% za policu godišnjeg putnog zdravstvenog osiguranja! Tako da za samo 37€* godišnje sva briga oko putovanja svedena je na minimum, a sigurnost zajamčena. Pokriće uključuje i naknadu za slučaj liječenja u slučaju oboljenja od koronavirusa, a cijela akcija traje do kraja ožujka (od 8.2. do 31.3.2022.).
Merkurova polica putnog zdravstvenog osiguranja uključujući bolničko liječenje, prijevoz do bolnice ili u mjesto boravka, a kako bi klijentima pružena usluga bila što ažurnija, na raspolaganju im je SOS telefon. Pokriće u visini od 38.500 EUR vrijedi u cijelom svijetu za neograničeni broj putovanja tijekom godine (uz uvjet da pojedino putovanje ne traje duže od 28 dana).

Ono što je, zbog pandemije koronavirusa, svim putnicima naročito važno je pokriće koje uključuje i naknadu za slučaj liječenja u slučaju oboljenja od koronavirusa. Merkurovo putno osiguranje tako pruža pokriće troškova bolničkog liječenja i troškove nužnog i propisanog prijevoza osiguranika u domovinu uslijed oboljenja od Covid 19.
Merkurova polica putnog zdravstvenog osiguranja vrijedi u cijelom svijetu, tako da nema ograničenja za osiguranike. Potrebno je jedino odabrati željenu destinaciju i opušteno uživati.

Svoju policu putnog zdravstvenog osiguranja klijenti mogu ugovoriti na www.merkur.hr/webshop.
Više detalja o putnom osiguranju može se pronaći na https://lnkd.in/e-dXVgVD

*Redovna cijena Merkur godišnjeg putnog zdravstvenog osiguranja iznosi 74€.