Dron uletio u Arsenovu kuću

Ako je dron iznad vaše glave vaša najveća noćna mora i nervozno se osvrćete kada začujete iritantno zujanje propelera, vi sigurno ne biste bili među statistima koji su bili na snimanju ovog videa. Da stvar bude još luđa, sve je snimano FPV (first person view) dronom u zatvorenom prostoru šibenske Kuće umjetnosti Arsen u samo jednom kadru i zapravo je prvi video te vrste snimljen u Hrvatskoj.

Dron snimke danas su standard kad je riječ o promotivnim filmovima, ali ovo je nešto potpuno drugačije. Pilotirati u interijeru, uskladiti nekoliko desetaka statista volontera prema scenariju koji mora u tri minute i samo jednom kadru gledatelju predočiti kako cijeli prostor i produkcija funkcionira sigurno nije bio lagan zadatak, ali ovaj svojevrsni eksperiment je više nego uspješan jer je transformacija iz kino dvorane u koncertnu trajala samo 60 sekundi!

Kako smo doznali, samo četiri pokušaja bila su potrebna da se snimi ovaj video, a kako Kuća umjetnosti Arsen izgleda iz prvog lica pogledajte na linku!

Detaljne informacije i ulaznice dostupne su na kucaarsen.hr, a novosti iz programa i ponude pratite i na službenom Facebook te Instagram profilu.