Zadar dobiva prvi Book Club koji počinje već ovaj petak

Zadar ove jeseni dobiva prvi Book Club baš poput svjetskih metropola u kojima su druženja uz popularne književnike pravi hit. Višestruko nagrađivana spisateljica i pjesnikinja Ivana Bodrožić gošća je prvog Book Cluba koji će se održati ovoga petka, 19. studenog u 20 sati u kavani Lovre. Inspirativan prostor cafe bara Lovre kojem dominira crkva Sv. Lovre idealno je ozračje za razmjenu ideja i emocija vezanim uz suvremenu književnost.

Ovakve kulturne večeri bit će pravo osvježenje jesenkih večeri. Na zanimljivoj diskusiji pričat će se o aktualnom romanu Sinovi, kćeri koji je nagrađen regionalnom nagradom Meša Selimović 2021. Roman se će, nakon razgovora i druženja s autoricom, moći kupiti u cafe baru Lovre.

Ivana Bodrožić, rođena je Vukovarka, a dio je djetinjstva provela u Kumrovcu. Opću gimnaziju pohađala je u Zagrebu. Magistrirala je na studiju filozofije i kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Autorica je nagrađivanih i prevođenih zbirki poezije, romana i zbirke priča: Sinovi, kćeri, Prvi korak u tamu, Hotel Zagorje, Prijelaz za divlje životinje, 100% pamuk, Rupa, In a Sentimental Mood, Klara Čudastvara. Djela su joj prevođena na desetak stranih jezika, a za svoj književni rad nagrađena je uglednim domaćim i inozemnim nagradama kao što su nagrada Goran za mlade pjesnike; Kiklop, nagrada za najbolji roman; Prix Ulysse, nagrada za najbolji debitantski roman s područja Mediterana; Kočićevo pero; Edo Budiša; Balkan Noir i druge.

Književne večeri u kavani Lovre se uz zanimljiva gostovanja i diskusije inozemnih i domaćih autora nastavljaju svakog drugog petka. U nadolazećim hladnijim danima Lovre je mjesto stvaranja novih uspomena kojih ćemo se rado sjećati te uživanja u fuziji književnosti i gastro delicija.