Upoznajte fascinantnu Dravsku priču kroz interaktivan kviz

Znate li koja je životinjica prirodni barometar, koliko prstiju ima vidra, gdje izvire i u koju se rijeku ulijeva Drava? Ovo su tek neka od pitanja poznate majstorice kviza Morane Zibar koja će vas zaintrigirati i na zanimljiv i interaktivan način predstaviti Dravsku priču, sjajan projekt iz Noskovaca u Virovitičko-podravskoj županiji. Odgovorite li točno na svih deset pitanja osvajate besplatno piće dobrodošlice u Posjetiteljskom centru na obali Drave koji je u 19. stoljeću bio ljetnikovac grofa Draškovića.

Danas je Dravska priča nezaobilazna destinacija na atraktivnoj Plemićkoj ruti Slavonije i Podravine. Poučne staze, vrt mirisnih doživljaja, labirint u obliku sove, oporavilište za rode, hotel za kukce, bio-istraživačka stanica, ptičja pjevaonica, hostel s 34 ležaja, tematski uređeni prostori, multimedijalni sadržaji, vožnja bicikla, veslanje u kanuu, šetnja uz Dravu… – sjajan odabir za ljubitelje prirode, zdravog života, pustolovine i rekreacije.

Posjetiteljski centar Dravska priča mjesto je neobične ljepote i mira, tu se živi u suglasju s prirodom, pa ako ste se zaželjeli drugačijeg odmora evo prave prilike. Ne zaboravite prije toga riješiti kviz kojeg možete pronaći na web stranici i društvenim mrežama Posjetiteljskog centra“, poručuje Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije koja je sa svojim timom modernim pristupom, kroz igru, željela zaintrigirati mlade, moderne putnike i potaknuti ih na putovanje u Noskovce.

Ovaj kutak raja iznimne bioraznolikosti i očuvane prirodne baštine na području je nedavno proglašenog pentalateralnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav pod zaštitom UNESCO-a koji se prostire na gotovo milijun hektara i ima više od 700 kilometara riječnih tokova.

Više na: http://www.dravska-prica.hr/