Školski muzej dolazi k vama

Hrvatski školski muzej u okviru svoje pedagoške djelatnosti nudi muzejsko-pedagoške radionice koje upoznaju polaznike s izgledom i životom nekadašnjih pučkih škola. Svaka radionica priča je za sebe – Pišemo krasopisom, Stara matematika, Geometrijska zabavica, Vezenje križićima, Svijet enciklopedije u malom, Quilling, Hlapićeva čizmica, Kako se nekada jačalo, Ilustriram slikovnicu… Kroz igru i druženje polaznici će doznati što je to krasopis, kakva je bila disciplina i što je gombalište, zašto su lijepo vladanje i marljivost na prvome mjestu u školi. Prilagođene su različitim dobnim skupinama. Tijekom godine muzej nudi i prigodne radionice povodom Božića, Uskrsa i poklada (maškare).

Radionice Školskog https://www.youtube.com/watch?v=ko-VDGCLeS0

S ciljem daljnje prezentacije školske kulturne baštine Školski muzej poziva na suradnju tijekom školske godine 2021./2022. te predlaže gostovanje radionica Školskog u osnovnim i srednjim školama. Radionice se mogu prilagoditi broju učenika i svim epidemiološkim mjerama.

Svi zainteresirani za više informacija mogu se javiti Ivani Dumbović Žužić (viša kustosica pedagoginja) na e-mail: idumbovic@hsmuzej.hr