Prvi tenisač na svjetskoj ATP ljestvici Nikola Mektić o uspjehu karijere

Tenisač Nikola Mektić u protekloj godini niže svjetski uspjeh za uspjehom, a onaj posljednji i jedan od najvećih je prvo mjesto na svjetskoj ATP ljestvici parova. Nikola je tako postao drugi Hrvat u povijesti kojem je ovo pošlo za rukom. Nakon uspjeha karijere otkriva što mu je pomoglo na putu do prvog mjesta, što bi još volio ostvariti te izazove koji ga očekuju u narednom razdoblju.

Drago mi je što sam ovo postigao upravo u ovakvoj uspješnoj sezoni u kojoj sam već ostvario nekoliko povijesnih rezultata. Veseli me što će brojka 1 zauvijek biti zapisana pored mog rankinga karijere, ipak je vizualno ljepše nego broj 2. U stvarnosti to i nije velika razlika pošto sam u paru s još jednim Hrvatom, a dokle god smo prvi kao tim nije toliko bitno tko je prvi, a tko drugi.” – kaže Nikola Mektić te dodaje kako njegov igrački partner i dosadašnji broj 1 ATP ljestvice Mate Pavić komentira njegov uspjeh: “Mate je sretan sto smo na kratko zamijenili mjesta upravo zbog te neke povijesti, no obojici nam je bitnije da držimo prvo mjesto kao tim.”

Mektić i Pavić suradnju su započeli početkom 2021. godine, a zajedno su osvojili čak devet naslova poput zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju, tri Masters turnira, Wimbledona i drugih.

Nikola je tako u protekloj godini osvojio gotovo sve što se osvojiti dalo, a na putu do svjetskih uspjeha vodili su ga ljubav prema tenisu, talent i stalna želja za napretkom. “Volio bih ponoviti većinu toga. Mislim da imamo veliku kvalitetu. Imamo želju. Relativno smo još mladi za parove i ako nas zdravlje posluži mislim da se možemo postići još ovakvi rezultata.”- otkriva Nikola.

Ovog teniskog majstora u narednom razdoblju očekuju još turniri u Beču, Parizu te završni ATP Masters parova u Torinu na kojem su Mektić i Pavić već ranije osigurali svoje mjesto.

Želimo završiti godinu uspjesno sa stilom, Jako motivirani do samog kraja.” – zaključuje Nikola Mektić čije ćemo nadolazeće uzbudljive teniske mečeve bez sumnje i dalje nestrpljivo pratiti.