Nigdje se kraj berbe ne slavi kao u Vetovu

Kad se nogometni klub zove Graševina, a navijači Promili tada je jasno da ni dobre zabave ne nedostaje. Iako je u županijskoj ligi, svoj nogometni klub u Požeškoj dolini obožavaju kao da je prvak svijeta. Ova uspješna nogometno-vinska kombinacija nastala je prije nekoliko godina u Vetovu, vinorodnom mjestu nadomak Kutjeva. Graševina je u svijetu proslavila ovaj kraj, tu žive, rade i proizvode vrhunska vina neki od najpoznatijih hrvatskih vinara, pa je i naziv nogometnog kluba došao posve prirodno. Sportskim rječnikom – pun pogodak!

Nema tog ljubitelja nogometa koji nije čuo za HNK Graševinu, sve je poznatiji i u svijetu vina, a od kada im je Mladen Grdović snimio navijačku himnu još su popularniji. Zadarski pjevač glavna je zvijezda i na proslavi završetka berbe grožđa koja se održava na stadionu Grot Vetovo 16. listopada od 18 sati. Nigdje se kraj berbe ne slavi kao u Vetovu!

Ovaj mali nogometni klub velikog imena jedini u svijetu ima upravni odbor u kojem od prvog do posljednjeg člana sjede vinari iz vetovačke udruge Veteri Castra i jedini je uz hrvatske prvoligaše Hajduk, Dinamo i Rijeku s brendiranim autobusom, koji – kad ne vozi igrače na utakmice – vozi turiste po Hrvatskoj i tako promovira graševinu. Osim toga članovi naše navijačke skupine Promili dolaze iz svih krajeva Hrvatske i s veseljem ih očekujemo na Proslavi završetka berbe grožđa u subotu, a dobrodošli su svi ljubitelji graševine i nogometa“, poručuje Deni Pavić, predsjednik nogometnog kluba.

Kako je vrhunska graševina jedan od najjačih aduta Zlatne Slavonije, nogometni klub iz Vetova podržava i TZ Požeško-slavonske županije. U njegovom imenu i radu prepoznala je veliki marketinški potencijal i mogućnost promocije najpoznatije hrvatske sorte koja upravo u ovoj županiji daje najbolje rezultate.