Modne influencerice vole „second hand“ robu

ReStyloh tjedan mode jesen/zima 2021. na svojem je vrhuncu. Zaljubljenici u održivu modu s velikim zanimanjem prate kolekcije koje prodaju osobe iz hrvatskoga javnog života.
Sav prihod od prodaje njihovih rabljenih stvari putem platforme ReStyloh namijenjen je Boranki, projektu pošumljavanja opožarenih dijelova Dalmacije.

Do subote svoje će nekada omiljene stvari na prodaju staviti izvršni direktor agencije Five Luka Abrus, osnivačica Ženskog recenziRAJa Mirna Matković, pjevač Marko Kutlić i rukometaš Halil Jaganjac.
Posjetitelji aktualnog tjedna mode s nestrpljenjem očekuju vidjeti što će na ReStylohu ponuditi influencerica Dora Predojević. Iako joj je moda posao, uspješna influencerica trudi se što odgovornije nabavljati odjeću, ali i od nje se rastajati.
S prijateljicama Pamelom Smoljanić i Jelenom Marinović sudjelovala sam u pokretanju influencer modnog buvljaka upravo iz razloga što smo smatrale da je naš posao takav da jednostavno iziskuje stalno mijenjanje garderobe, ali to ne znači da je ta roba loša, stara i da je treba baciti. Upravo suprotno! Iz istih razloga i sama kupujem „second hand“ što na buvljacima, što na internetskim stranicama vintage trgovina. Trebamo se potruditi kupovati pametno. Kada vidimo određeni artikl, trebamo si postaviti pitanje hoće li nam taj predmet trajati i hoćemo li ga nositi dovoljno da bude vrijedan kupnje”, kazala je Dora Predojević.

I druge je influencere pozvala da promiču održivu modu. Staroj odjeći može se udahnuti novi život, a viškovi se mogu prodavati na modnim buvljacima ili darovati.
O vlastitoj garderobi iskreno kaže: „Ovo je nama posao. Mi smo tu da pratimo trendove i prezentiramo ih ljudima. Količina odjeće koju mi imamo, nije količina koju bi itko trebao posjedovati ako ne radi u modnoj, filmskoj, industriji zabave ili nekoj srodnoj.“
S njom se slaže i osnivačica Ženskog recenziRAJa Mirna Matković.
Živimo u vremenu brze mode kada sve nosimo jednu sezonu pa bacamo, a ne razmišljamo o posljedicama. Smatram da bismo trebali ulagati u kvalitetnije komade koje kada nam više ne budu odgovarali, možemo proslijediti dalje“, rekla je Mirna Matković.
U Hrvatskoj se među potrošačima opaža i jedan pozitivan trend.
Održiva moda i kvalitetni materijali sve se više cijene i kupnja rabljene odjeće nije više rezervirana samo za one koji žele uštedjeti“, istaknula je osnivačica platforme Ženskog recenziRAJa.

Kako bi se za Boranku tijekom ReStyloh tjedna mode prikupilo što više novca, zainteresirani za odjeću, obuću i modne dodatne slavnih osoba za njih se natječu licitiranjem.

Poveznica na platformu: www.restyloh.hr