Labelko spašava Zemlju

U sklopu inicijative Uštedi energiju! osmišljena je i otisnuta eko slikovnica i bojanka „Labelko spašava Zemlju“. Slikovnica je namijenjena uzrastu djece od 5-10 godina.

Radnja slikovnice se događa u jednoj prosječnoj četveročlanoj obitelji. Glavni likovi Dora i Labelko prolaze kroz razno razne uobičajene i svakodnevne situacije ali kroz njih Labelko uči Doru kako da se ponaša osvještenije te time štedi energiju i očuva prirodu.
Niz zanimljivih savjeta o energetskoj učinkovitosti ali i zaštiti okoliša spretno je ubačeno u priču na djeci prihvatljiv i razumljiv način. Agencija za odgoj i obrazovanje dala je pozitivnu ocjenu slikovnici, uz mišljenje da će pozitivno utjecati na ponašanja djece te doprinijeti zaštiti okoliša i povećanju energetske učinkovitosti budućih generacija.

Promocija slikovnice održati će se na Greencajt festivalu ove nedjelje 3.10. u 11 sati. Nakon čitanja slikovnice svi sudionici dobiti će po jedan primjerak ali i mogućnost dobivanja dodatnih nagrada ukoliko odgovore na postavljeno pitanje čiji odgovor se krije u pročitanoj priči.

Izuzetna nam je čast biti dio prvog Greencajt festivala. Festivala koji promovira povratak prirodi i zeleni način života. Uzbudljiv kino-program na otvorenom, green izložba te brojne radionice i koncerti oduševit će posjetitelje prvog zelenog festivala Greencajt. Uz izložbenu zonu na kojoj će se predstaviti zeleni inovatori, umjetnost s potpisom zelenih entuzijasta kao i uzbudljivi dokumentarni filmovi, posjetiteljima će približiti svakodnevne aktualne održive teme i skrenuti pažnju na kreativna rješenja koja nas okružuju.

Pozivamo vas sve da prije ručka navratite na druženje! Povedite dječicu!