Buč Kesidi osvojili Zagreb

Grupa Buč Kesidi protekli je vikend odsvirala prva tri od pet planiranih koncerata u Zagrebu, okupivši ukupno više od 1500 fanova. Ogroman hype koji bend prati već duže vrijeme u potpunosti je opravdan u tri sjajne večeri oduševljenom reakcijom pubike, kao i odličnim, inspiriranim svirkama benda. Nakon današnje pauze grupa će u utorak 28. i srijedu 29. rujna završiti rekordan niz zagrebačkih nastupa za koje je preostalo još po manje od 50 posljednjih ulaznica.

Buč Kesidi – „Subota“

Buč Kesidi bi vjerojatno uspjeli i bez ovog turbulentnog perioda koji posebno u psihičkom smislu pogađa sve, no pandemijske okolnosti su čini se odigrale ulogu akceleratora kod mladih ljudi. Buč Kesidi su u ovom trenutku najbrži izlazak iz distopijskog okruženja za mladu generaciju kojoj je oduzeto ono što je imala generacija prije nje“ – osvrt Zorana Stajčića za portal Ravno do dna vjerojatno najbolje opisuje i sumira poziciju koju je bend uhvatio još krajem 2019. i uspio zadržati do danas. Zagrebački koncerti otkrili su i da ovdašnju publiku ne pokreće samo „Euforija“, čiji hitovi „Đuskanje ne pomaže“, „Subota“, „Nema ljubavi u klubu“ i „Tiho“ su, razumljivo, izazvali najviše oduševljenja, već da dobro poznaju i prvijenac „Posesivno – ospulsivni hospul“. Širinu je bend pokazao i u odabiru predgrupa i gosta. Koncerte su otvarali Pocket Palma, Fantom i BluVinil, a kao gost se dvije večeri, u petak i u nedjelju, pojavio z++ s kojim su izveli njegov singl „Ljeto već je gotovo“.

Preostala dva koncerta Buč Kesidi odsvirati će u utorak 28. i srijedu 29. rujna. U utorak će prije benda nastupiti Luka Rajić, dok će se podrška za srijedu objaviti naknadno. Obje večeri vrata će se otvoriti u 19:30, predgrupe će počinjati u 20:30, a Buč Kesidi u 21:30.
Za koncerte je preostalo manje od 50 ulaznica koje su u prodaji su po cijeni od 80 kn na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava kao i online na www.eventim.hr. Ostane li ih, na dan koncerta će cijena iznositi 100 kn.