Nova IKEA kolekcija KARISMATISK

Poznata po svojim neustrašivim uzorcima i živim bojama, Dame Zandra Rhodes revolucionarna je sila u svijetu mode i tekstila već više od pet desetljeća. Inspiriran Zandrom i njenim neustrašivim pristupom životu i stilu, IKEA tim krenuo je istražiti moć boja i uzoraka kako bi domu dodali karakter i karizmu. Ovo istraživanje dovelo je do dubljeg razumijevanja uzoraka i boja kao snažnih izraza osobnosti, talenta, lokalne kulture, ali i njihovih psiholoških učinaka na ljude i prostore.

Pod Zandrinim vodstvom, nastala je snažna statement kolekcija. KARISMATISK slavi naše domove kao izraz toga tko smo – kroz boju, uzorke i privlačne predmete. Nova kolekcija omogućuje da se Zandrina samouvjerenost i karizma pretoče u vaš dom i da budete ponosni što ćete pokazati osobnost u svom prostoru.
KARISMATISK služi zabavi s kućnim namještajem, dopuštajući da optimizam zablista u našim životnim prostorima. Pomiješajte jastuke, prostirke i tekstil kako god poželite, stavite vaze zajedno ili odvojeno, dodajte još malo boja i slobodno prijeđite granice uobičajenog ispunjavajući dom uzorcima! “To je kolekcija iz koje ljudi mogu uzeti samo jedan komad i uljepšati si život, ili uzeti nekoliko komada i još se bolje zabaviti“, kaže Zandra Rhodes.

Koliko god je KARISMATISK nevjerojatan, toliko je i funkcionalan. Zajedno sa Zandrom, IKEA je koristila pet dimenzija svog demokratskog dizajna – oblik, funkciju i kvalitetu te održivost, i sve po pristupačnoj cijeni – kako bi stvorila razigrana rješenja za svakodnevne potrebe a dostupna što većem broju ljudi. Iako je Zandra poznata po raskošnim uzorcima i bojama, njezin je dizajn uvijek praktičan. A kad god je to bilo moguće, u kolekciji su korišteni reciklirani materijali.
IKEA tim doista je uhvatio estetiku Zandre Rhodes, pa je stoga i suradnja bila izuzetno ugodna. Proces dizajniranja bio je izvoran i nadasve originalan, a to se na kraju vidi u cijeloj kolekciji”, kaže Zandra Rhodes. “Bila je to prekrasna avantura. S praktične strane, bilo je vrlo uzbudljivo pokušati prevesti moj svijet boja iz ateljea u kolekciju dostupnu mnogim ljudima.

Kolekcija KARISMATISK od rujna će biti dostupna u robnoj kući IKEA Zagreb.