Na trajektu Split – Vela Luka odjekivali hitovi glazbene legende

Jučer se, u sklopu projekta Trag u beskraju, veliki projekt u sjećanje na Olivera Dragojevića, održao jedinstveni koncert na trajektu Split – Vela Luka. Isplovljavanjem trajekta u 17.30 prema voljenoj Korčuli, Dupini, Tedi Spalato, Marko Tolja, Zorica Kondža, Ante Gelo putnicima su poklonili veliki spektakl i održali neponovljivi koncert. Putnici na trajektu bili su oduševljeni te su svi uz pjesmu i ples slavili Olivera. Nezaboravni prizori s trajekta još dugo će ostati u sjećanju svima koji su imali prilike prisustvovati ovom neponovljivom događaju.

Trag u beskraju organizira Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito i planira ovim događanjima obilježiti ljepotu Oliverova stvaralaštva i bogatstvo njegovog glazbenog naslijeđa uz mnoge poznate glazbenike i njegove prijatelje. Osim koncerta na trajektu i koncerta u četvrtak, 29.7., danas će se održati svečano otvorenje izložbe „Oliver u objektivu Livija Andrijića“ u atriju Centra za kulturu.

Koncert Trag u beskraju održat će se u četvrtak, 29. srpnja, s početkom u 22 sata na pijaci ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci. Na koncertu će nastupiti Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak. Cijeli koncert imat će direktan prijenos na programu nacionalne televizije HRT2, a na rivi u Veloj Luci će se također prenositi i moći pratiti. Projekt završava u petak, 30. srpnja, s jazz koncertom gdje će nastupiti Elvis Stanić Group (Elvis Stanić, Alba Nancinovich, Ivan Popeskić, Damjan Grbac i Branimir Gazdik).

Velika legenda domaće glazbene scene već treću godinu nije s nama, a ovo je izuzetna glazbena priča koju će svi dugo pamtiti. Sve mjere namjera su da se svečani program u čast Oliveru održi na najbolji mogući način poštujući sve potrebne preporuke HZJZ-a te se apelira na individualnu odgovornost, a kroničnim bolesnicima i starijim osobama, odnosno rizičnim skupinama preporučuje se dodatni oprez.