Hrvatska tenisačica Mariana Dražić nahranila 40 tisuća ugrožene djece

Sportašice i sportaši svojim djelima često mijenjaju svijet i brojnim akcijama pokazuju veliko srce. Među njima je i Mariana Dražić, hrvatska tenisačica i ambasadorica UN-ovog World Food programa koji osigurava obroke za djecu u najugroženijim dijelovima svijeta. Na ovaj način je 26-godišnja Makaranka nahranila 40 tisuća djece iz Sirije, Libanona i afričkih zemalja.

‘’Programu World Food priključila sam se u ožujku prošle godine, na poziv voditeljice projekta. Uvijek sam željela pomagati djeci i nije bio nikakav problem odlučiti se za sudjelovanje. U sklopu programa imam svoj tim kojem se svi mogu pridružiti i donirati sredstva koja se pretvaraju u obroke, a moj tim ima tisuću članova s kojima sam prikupila 40 tisuća obroka. Cijeli program je od svog osnutka osigurao više od 90 milijuna obroka te je zbog toga nagrađen i Nobelovom nagradom za mir 2020. godine!’’ – ponosno ističe Mariana.

Naša tenisačica priključila se brojnim poznatim ambasadorima World Food programa kao što su pjevačica Christina Aguilera, glumica Kate Hudson i nogometna legenda Gianluigi Buffon. Svi djeluju sa zajedničkim ciljom, a to je pobijediti glad u svijetu.

‘’Sa zadovoljstvom sam i dalje u projektu, nadam se da ću u godinama koje dolaze osigurati još više obroka za najugroženije mališane. Kao ambasadorica projekta dobila sam i novčanu nagradu koje sam se odrekla u korist djece, što je bila laka odluka kada vidimo koliko je pandemija koronavirusa dodatno ugrozila djecu diljem svijeta.’’ – objašnjava Mariana.

Mariana je iz sportske obitelji, otac joj je bivši nogometaš Hajduka i hrvatske reprezentacije Darko Dražić dok je sestra Antonija istaknuta teniska sutkinja. Upravo je ljubomora prema starijoj sestri u djetinjstvu potaknula osmogodišnju Marianu da i sama uzme reket.

‘’Trenutno sam fokusirana na igru u parovima gdje sam do sada osvojila 13 profesionalnih titula. Posljednju sam osvojila ove godine na turniru u Turskoj dok sam na drugom turniru dosegnula polufinale, što su mi bili prvi turniri u 2021. godini. Brusim formu i san mi je jednog dana zaigrati Grand Slam u paru!’’ – govori Mariana o svojim planovima za budućnost.

Ovdje se možete pridružiti Marianinom timu i pomozite nahraniti ugrožene mališane diljem svijeta. Samo zajedno možemo glad učiniti stvarom prošlosti.